dimarts, 12 de maig del 2009

LA FUNDACIÓ JAUME II ESTÀ EN COMA


Per als qui es creuen menys ignorants que els demés, aquesta foto no és del Google Earth, és de l'empresa Aéreatres.
.
Camps s'ha oblidat del centre històric, cultural i espiritual dels valencians. La Fundació Jaume II, l'entitat creada pel Consell per a gestionar tota l'activitat de l'antic monestir de la Valldigna, està paralitzada. Des que fa un any es va produir el relleu a la direcció després de la destitució de Vicente Burgos acusat de malbaratar els recursos econòmics, la Fundació no ha représ el vol. L'activitat cultural s'ha paralitzat per complet, les tasques de manteniment van a càrrec de l'Ajuntament, i la rehabilitació arquitectònica, que fins ara havia estat contínua, està paralitzada.
Els cicles de música i teatre s'han suprimit, i només es manté una activitat mínima generada pels ajuntaments o les mancomunitats consistent en exposicions o vetllades literàries.
La situació no passa desapercebuda per a l'informe del Diagnòstic Socioambiental de l'Agenda 21, que diu textualment: "La Fundació Jaume II ha presentat problemes en la seua gestió econòmica i es desconeix en els moments de redactar el present diagnòstic si organitzarà més activitats culturals pròpies al Monestir, donat que per al manteniment dels jardins del Monestir s’ha hagut de recórrer als pressupostos municipals".
Entre set i nou milions d'euros del pressupost de la Fundació han anat a parar els darrers anys a altres finalitats, sobretot a finançar alguns dels grans esdeveniments de Camps, com ara la Volvo Ocean Race.
És a dir, Camps sembla haver perdut l'interès que va mostrar inicialment per l'antic monestir en dedicar-li fins i tot un paragraf a l'Estatut d'autonomia. La incògnica que ens assalta ara és si eixa pèrdua d'interès està motivada per l'asfixia econòmica de la Generlaitat, o és una represàlia per la moció de censura de l'any passat.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

jajajajaajajajaj,represalia jajjjajajaajajajaja.
sou unics jajajajjajajajajaaj
tampoc es paga als empleats de salut mental serà per represalia. ja hi han ambulatoris en barracons mes represalia.

Anònim ha dit...

Si si riute, espavilat.
Ací lo important no és si hi ha o no hi ha represalia.
Lo important es l'abandò de tot el que importa a la gent: el treball, la salut, la cultura.

Jajaja (que risa, veritat?)

Anònim ha dit...

jajajajajajaajaja i si no es important jajajajajajaaj perque ho deixà caure al final de la noticia jajajjaajajaja.
espavilat diu jajajajajajaajaja

Anònim ha dit...

Si vos molesta que vos pille les mentires respecte a l'orige de les fotos només teniu que censurarme, no seria la primera vegada. Podeu seguir acusantme de que no m'interessa la noticia per a amagar una trola. Se que no té més importancia però em fa gracia que no ho reconegau i digau que jo soc el que amaga informació per a tirar balons fora. El que vosaltres voleu es que si algu veu algo a aquesta web que no li agrade, que seu calle. Si no seu calla és l'enemic public numero 1 (o el segon, el primer és Serra).

Anònim ha dit...

Ací els únics enemics son els que fan xanxullades.
I n'hi han uns quants.

Anònim ha dit...

I als amos, desta web, que volen ferles.

Anònim ha dit...

Que fàcil es criticar.

Critiques a algú que tú dius que vol fer xanxullades.

Però sembla que no critiques als que ja les han fetes.

Curiosa forma de pensar.
Eres un axa.