dilluns, 11 de maig del 2009

SENTÈNCIA PER DANYS A LA MARJAL DE TAVERNES


El diputat autonòmic d’EUPV Lluis Torró i el responsable de l’àrea de Medi Ambient d’EUPV Safor-Valldigna, Xavier López han anunciat hui en roda de premsa, que el grup d’EUPV a les Corts exigirà a la Generalitat Valenciana que garanteixca el compliment de la sentència del TSJ que obliga a reparar els danys causats en l’aqüífer litoral per efecte dels vertits il·legals que durant molts anys s’han realitzat en el terme municipal de Tavernes de la Valldigna.
Concretament, el fet que va estar denunciat per Ecologistes en Acció, va ser la contaminació i l’aterrament amb residus de marbre i enderrocs, d’una parcel·la inclosa en l’àrea de protecció de la Marjal de La Safor (establerta pel Catàleg de Zones Humides realitzat per la Generalitat Valenciana).
La darrera sentència del TSJ (que s’adjunta) de 11.12.2008 y notificada en Gener de 2009, obligava al propietari de les terres danyades a executar les obres de restauració en un termini de 3 mesos. Acomplit el termini estipulat en la sentència, a hores d’ara no s’ha verificat el compliment de la mateixa (el propietari únicament ha tallat els tarongers plantats però no ha eliminat els enderrocs ni els residus de marbre) per la qual cosa EUPV exigirà a la Generalitat Valenciana que procedeixa a la restauració de la zona, traslladant els costos al condemnat.
Tanmateix, el diputat del grup d’EUPV a les Corts, Lluís Torró, ha denunciat que la Generalitat Valenciana i la CHJ actuen amb escassa diligència alhora de protegir l’aigua en la zona litoral de Gandia-Xeresa-Tavernes, com demostra el fet que, una vegada més, els darrers mesos els motors situats en la marjal de Tavernes, Xeraco y Xeresa han funcionat a ple rendiment per a tirar grans quantitats d’aigua de manantial al mar.
Per a Xavier López, no s’entén com la CHJ i la Generalitat Valenciana permeten que cada tardor i cada any humit, com a estat 2008 i l’inici de 2009 es tiren milions de litres d’aigua de l’aqüífer litoral de la Safor al mar, quan aquest aqüífer presenta en estiu problemes d’intrusió marina que afecten els pous de rec d’algunes zones de Tavernes, Xeresa i Gandia.
Finalment, Lluís Torró ha remarcat la incoherència que suposa el fet que el Sr. Camps reclame diàriament aigua a altres autonomies quan no es capaç d’impedir el malbaratament de l’aigua al País Valencià. Per la seva part, Xavier López ha aprofitat l’ocasió per a fer una crida als ciutadans de la Safor ha participar en la manifestació del 25 d’Abril que es celebra el dissabte 9 de Maig a València per la Llengua i pel País, “cal evidenciar al carrer, que la preservació el nostre patrimoni cultural i natural ha de ser una de les pedres angular de la política valenciana”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Con tal de fer diners, som capaços de fer-ho tot pols.

Els que vinguen darrere, ja s'apanyaran.