divendres, 29 de maig del 2009

PARTIDA EN EL ZURDO A BENEFICI DEL POBLE SAHARAUI

Hui divendres el món de la pilota es torna a mobilitzar, a la Safor, en solidaritat amb la causa del poble sahrauí, a qui va dirigit els beneficis de la partida d'aquesta nit al trinquet El Zurdo.
Enguany, i ja en són nou, continua sent, dissortadament, necessària la mobilització per la causa humanitària que ens ocupa per millorar les condicions de vida dels refugiats sahrauís.
Ells continuen patint, i ja hi porten 33 anys, les inclemències del desert, però, sobretot, les injustícies provocades per l'actuació dels diferents governs espanyols. Les injustícies provocades des de l'abandó, l'any 1976, del territori i de la població del Sàhara.
El que era, en aquella època, la colònia espanyola del Sàhara. Un abandó que va provocar una guerra d'ocupació i milers de refugiats.
Hui divendres, en una de les Nits Màgiques de la pilota, es materialitzarà la voluntat de col.laboració per part d'una empresa, El Zurdo Empresa de Pilota, dels seus treballadors, de jugadors professionals i del públic afeccionat, amb un poble que pateix per un oblit interessat del món occidental. La partida de hui divendres, independentment de qui la guanye a la canxa, tindrà un guanyador clar, la trentena de xiquets sahrauís que vindran a passar l'estiu a casa de veïns dels nostres pobles.
Uns xiquets que podran escapar de les inclemències del desert, que podran rebre unes atencions sanitàries i nutricionals adequades; uns xiquets que podran veure un món com el que tindrien de no ser per la guerra i la voràgine profitosa i egoista del Regne del Marroc.
La partida de pilota de hui serà una mostra més de la voluntat dels nostres veïns de col.laborar en una causa justa, en una causa en favor dels drets humans, d'uns xiquets i de les seues famílies de poder tornar, en llibertat, a les seues cases, als seus pobles, al seu país.
I ara cavallers, va de bo! Que guanye el millor, que gaudiu de la partida, i que siga una, una altra, nit màgica.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que justetet el dia que fan la sub23 ( la final ) de raspall en el trinquet del Genoves.......

Anònim ha dit...

Efectivament, coincideixen les dues partides.
Fins ahi els arriba la mala sort als saharauis.

Anònim ha dit...

Segur que Eladio, col.laborara , demostrant la seva humanitat!