dimecres, 18 de novembre del 2009

COM UNA CAFETERA

El regidor de Simat Joan Serra ha participat aquesta setmana, en qualitat de president comarcal d'Esquerra (Republicana), en un debat sobre la corrupció al programa La Cafetera de la televisió de El Mundo, Tele 7, amb el portaveu del PP de Gandia, Arturo Torró, i va ser incapaç de dedicar un segon a reprovar-li al representant del PP res de la trama Gürtel que està sacsejant al PP valencià. Ni ell ni el regidor del Bloc de Gandia, Facund Puig, ni l'exregidor Joan Francesc Peris, que també compartien tertúlia amb Torró.
Per contra, Serra es va dedicar a divagar sobre la conveniència de reformar el Codi Penal, que al seu entendre, no té ben delimitat el concepte de corrupció. En opinió de Serra, práctiques com l'abandó de conreus deurien estar tipificades com a delictes de corrupció. A més, Serra va fer propaganda de l'activitat parlamentària d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés en informar fora de context -tal com li ho va deixar clar el presentador- de que se li havia admés una esmena als pressupostos per a analitzar les causes de la contaminació de la Font Gran. Enhorabona, Esquerra (Republicana) porta cinc anys fent esmenes al Congrés per a Simat i encara no hem vist un duro.
Entre Serra fent d'especialista en Dret Penal, Peris que no tenia un bon dia, i Facund Puig que a Gandia menja sopes amb el PP, a Torró el van deixar escapar viu.
Cal saber que el PSPV i la Plataforma de Gandia han renunciat a participar en aquesta tertúlia de la tele de El Mundo.