diumenge, 8 de novembre del 2009

LA CHX DUPLICA LA INVERSIÓ A LA FONT GRAN


Dalt, aspecte actual de la Font Gran. Baix, plànol de la remodelació.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha duplicat fins vora un milió d'euros la inversió per al projecte de remodelació de la Font Gran, les obres del qual s'han donat ja per començades amb el tancament al públic del parc. La inversió inicial era de més de 400.000 euros. L'Ajuntament calcula que les obres duraran mig any, amb la intenció de poder estrenar-les al mes de març par a la celebració del Dia de la Valldigna.
Este projecte no correspon al Plan E, sinó que forma part d'una actuació global per a contindre les avingudes del riu Vaca per tal d'evitar inundacions a les marjals de Tavernes. Inicialment estava previst fins i tot la construcció d'un embassament a Malet que es va retirar del projecte per les seues repercusions mediambientals.
Arc Iris confia en que l'alcalde i la CHX encerten en el tipus d'intervenció escollit per a l'espai més sensible i emblemàtic de Simat, però no fa un pas enrere amb les seues crítiques al projecte global, que pretén retindre aigua a la part alta de la conca per tal de guanyar sòl urbanitzable a les marjals.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

a cuants simaters que estan sense faena els han cridat per a treballar en la font gran?

Anònim ha dit...

pregunta-li als benifaironers quantes obres del plan E han fet

Anònim ha dit...

A vore si duplicant l'inversió, també es duplica l'empastre.

Anònim ha dit...

pregunta del milió:

hanparticipat els simaters d'alguna manera en el model urbanistic que està implantan-se? remodelació de places, font gran, font menor.

ampliem l'enunciat:

l'exposició pública i debat dels projectes no entra dins dels paràmetres del que anomenen a Simat "pacte de progrès"

Anònim ha dit...

No entra en que anomenaven participació ciudadana.

Anònim ha dit...

... ah ... bó sasber-ho.

Ara sols ens falta saber que entenemm per participació ciutadana:

a.- anar a les processons
b.- aparcar en llocs reservats
c.- possar moltes llums per Nadal
d.- retrasmetre la foguera de Sant Antoni
c.- col.locar als amics en ajuntaments, mancomunitats i tallers escola.

Anònim ha dit...

No sé com quedarà però, de moment, ja han llevat tot el jardí (del que Simat no està sobrat) i han deixat els quatre arbres solitaris, per el que es veu en el planol.
En el jardinet de davant de l'esglèsia tambè han fet el mateix, ho han asfaltat tot i han deixat un arbret solitari en un racó.

Anònim ha dit...

Coincidixc (per una vegada) en que la opinió dels simaters es tenia que haver tengut en compte a l'hora de fer unes remodelacions tan dràstiques en els llocs més emblemàtics de Simat, que formen part dels nostres records d'infantesa i que veiem desapareixer per a sempre sense previ avís.
Pareix que eixes excavadores estiguen escarbant tambè en el nostre cor.