diumenge, 29 de novembre del 2009

PINTADA XENÒFOBA AL CARRER DEL POU


El carrer del Pou ha amanegut amb una pintada a la calçada de caire xenòfob que expressa rebuig cap a la comunitat romanesa. La crispació que pretén expressar l'acció té l'origen en la combinació de dos factors: manca d'ocupació i fricció social per la creixent població estrangera. És el que es resumiria amb el refrany que diu que on no hi ha pa tot són crits.
Arc Iris condemna aquesta acció i insta a l'Ajuntament de Simat a prendre mesures per tal de refredar els ànims i fomentar la convivència. Els romanesos són els darrers culpables de la situació econòmica, i els crits serien més efectius si es dirigiren cap als lobies que estan enfonsant els preus agrícoles: intermediaris, grans cadenes de distribució i grans inversors locals que plantarien tarongers fins i tot a la Lluna per estalviar-se un cèntim abans de lluitar per la rendibilitat dels seus llocs d'origen.
L'Ajuntament està obligat a fer una operació de cirugia social urgent si no vol que la situació se li'n vaja de les mans, i podria començar per vigilar el fluxe d'immigració amb un major control, tal com estan fent altres ajuntaments, sobre aquells propietaris de cases pastera que lloguen de forma il.legal i sense condicions.
Hui els aldarulls són massa freqüents als llocs habituals de reunió d'estrangers, on a més de la desocupació s'afig un altre factor letal: l'acohol. O l'ajuntament intervé o a Simat podem passar de la fricció a la conflictivitat en un tres i no res.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Eixe carrer té un aspecte patètic. Sembla una estampa de la posguerra. Es diria que en qualsevol moment apareixerà una burra amb dos sarietes, o un xiquet descalç.

Anònim ha dit...

Tots no podem viure a Manhatan o la Av La Valldigna

Anònim ha dit...

La pintà ja fa més d'un mes que està feta i està a la porta d'una familia Sudamericana llogà.


Té raó el que ha dit que podríen eixir burretes d'alguna casa, la veritat es que dalt d'ont está la moto es l'última casa que féien la matanza de cerdos a Simat.

Anònim ha dit...

Esta vegada com l'enquesta que heu obert no afecta a l'ajuntament no han entrat els del tripartit a votar a sac. Catarroja descoberta.

Anònim ha dit...

Ja sabem tots que esta gent sols es meneja per allò que li afecta.

Anònim ha dit...

Jo crec que més que membres del tripartit deuen ser gent anti-Arc Iris perque esteu tan flipats que doneu molta ràbia a la gent.

Anònim ha dit...

Aquells que estan calladets no donen rabia a ningú. Visca la cabotà!!

Anònim ha dit...

Que viscà, colló.

Anònim ha dit...

Podria ser este un dels carrers del centre històric que Arc Iris voldria reformar si estiguera a l'ajuntament? Que pot fer a aquest carrer el sector públic? Posar adoquins? Li canviaria molt la cara si els propietaries no fan res?
Encara hem resulta graciós que quan va caure un troç d'una façana particular al carrer de l'om criticareu a l'ajuntament per no reformar el centre històric.
No vote a la enquesta per que no se de finances. Haurieu de fer com jo, si no teniu ni puta idea, calleu-se o consulteu algu que ho sàpiga i no solteu el primer que vos passe pel cap.

Anònim ha dit...

Podries començar pedricant amb l'exemple. Si no tens idea dels estímuls a particulas per a revifar els barris, CALLA.

Anònim ha dit...

Que atrevida és la ignorancia.
Qui noi té ni idea, mana als demés que callen.
Un altre projecte de persona destinada a ser un brillant politic.
Ànim que vas per bon camí.

Anònim ha dit...

Mentre despareix gent com Isabel
Mancebo, ací tens a un quants taranbanes manant callar als demés o fent pintades xenòfobes.
Quina diferència de persones.

Anònim ha dit...

Perdona, has sigut tu qui primer ha manat callar, projecte de gran persona.

Anònim ha dit...

Lo de projecte de gran politic, va per tots el que manen callar.
A mi en té igual qui ho ha dit abans o després.

Anònim ha dit...

Que feu mesclant a un que mana callant amb Isabel Mancebo? Deixeu-la en pau poc perfavor i no feu ús del seu nom per a tonteries.

Anònim ha dit...

Manar callar, no és cap tonteria.
La xenofòbia no és cap tonteria.
En pareix a mi?