divendres, 6 de juny del 2008

ENS VOLEN LES MUNTANYES PER A QUE ELS REGANTS DE VILLENA PUGUEN VENDRE AIGUA PER A EMBOTELLAR

Les empreses que executen el trasvassament Xúquer-Vinalopó han començat a realitzar voladures controlades a les nostres muntanyes, al terme de Simat, per tal de foradar dos túnels. Tot per a portar aigua a Alacant i que els regants de Villena puguen vendre-la a una multinacional de l'alimentació, que a la vegada la vendrà embotellada. Major despropòsit impossible.
La UTE adjudicatària del tram B del Nou Xúquer-Vinalopó, composta per les constructores OHL, Serrano-Aznar i OCIDE, ha portat a terme esta setmana la primera voladura controlada per a construir el túnel que travessarà la serra de Barxeta.
Estos treballs permetran el condicionament de l'embocadura nord del túnel, ubicada al terme municipal de Simat de la Valldigna. Així, comencen les tasques de construcció dels túnels que formen part del nou traçat de la conducció.
De fet, el tram B del Nou Xúquer-Vinalopó és l'únic tram del nou traçat que inclou en les seues obres la construcció d'este tipus d'infraestructures. En concret, són dos els túnels que es realitzaran, el que permetrà superar les serres de Corbera i Barxeta abans que la conducció arribe al corredor del Canyoles, pel qual transcorre en paral·lel a l'autovia A-35.
El túnel de la serra de Barxeta tindrà una longitud de 3.500 metres aproximadament. En esta primera voladura s'han utilitzat prop de de 2.600 quilos d'explosius. La tècnica constructiva d'este túnel és de caràcter mixt: una primera part es farà pel mètode tradicional, és a dir, mitjançant voladures controlades, la resta es portarà a terme utilitzant una tuneladora de doble escut que servirà també per a construir totalment l'altre túnel, el que travessarà la serra de Corbera.
Així doncs, a Simat ja ens han passat la línia d'alta tensió, ara estan fent passar el trasvassament del Xúquer, ens volien inundar el clot de Malet per a dessecar les marjals on han construit a les platges, i ja només falta que ens col.loquen una central nuclear als colts del Mig l'Horta. Així tindrem el lot complet.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'alcade de Simat ha estat informat de la realització de voladures amb dos mil tonellades de dinamita?