dissabte, 12 de juliol del 2008

FERRAN BALDA ENS DÓNA PISTES DE PERQUÈ CAL PRESCINDIR DEL LERMISME

El que fins fa uns anys era considerat el millor periodista del País Valencià, Ferran Belda, ens dóna hui pistes a la seua columna de perquè cal que el socialisme valencià es deprenga de la rèmora del lermisme. L'ex director de Levante-EMV, que ho té tot registrat a la seua memòria, com tot bon periodista, ens recorda la permissivitat de Lerma quan era president amb al batibull urbanístic a la Marina Alta i Baixa. La frase que rescata hui Belda, que diu que li va dir Lerma en una telefonada per reprovar-li uns articles contra les barbaritats urbanístiques, és ben significativa. Lerma li va dir a Belda: "A la Marina tots es dediquen a això", tractant de justificar la voracitat urbanitzadora de determinats càrrecs socialistes a les comarque alacantines, banderats per l'aleshores "totpoderós" Jaume Castells, citant a Ferran Belda.
En aquell Levante-EMV de 1989 quan el diari era crític amb l'urbanisme a la Marina, Lerma va telefonar al director i li va dir, textual, "a la Marina tots es dediquen a això". Per a que ens fem idea de quins eren i són els principis del que era president de la Genralitat, i ara encara és el màxim dirigent de la gestora provisional del PSPV. Increïble.
Per tant, quan l'exalcalde socialista de Simat, Vicente Palomares, tractava d'omplir el terme de xalets i camps de golf, estava seguint al peu de la lletra la filosofia permissiva de Lerma. Si a la Marina tots es dediquen a "això", perquè a la Safor no? Doncs dit i fet.
Si és cert que Lerma li va dir això a Belda, i Belda no sol mentir, Lerma hauria de deixar hui mateix la presidència de la gestora del PSPV, i a més el lermisme hauria de deixar de ser una opció per al nou PSPV que eixirà del congrés de setembre.
De tota manera, Belda no faria mal en dir-li quatre coses al seu subdirector actual, Jesús Civera, entossudit en criticar la renovació del PSOE, i els mètodes de la nova direcció, i en canvi res va dir quan eixos mateixos mètodes van ser emprats per a nomemar Lerma presidente de la gestora.
El lermisme, desafortunadament ben arrelat a la Safor, és un llast per al PSPV, és el PSPV obscur, el de la conspiració, el de la purga. Per tant, Arc Iris no tindrà relacions polítiques ni institucionals amb el PSPV ni de Simat ni de cap altra banda, mentre aquest partit no es desfaça dels protagonistes d'aquesta etapa nefasta del socialisme valencià.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quan ha sigut Ferran Belda el millor periodista del País Valencià?