dimarts, 24 de febrer del 2009

EL TRÀNSIT DE CAMIONS PER LES OBRES DEL TRASVASSAMENT CAUSA DESTROSSES AL CAMÍ DE MALET


El trànsit de camions pesats carregats amb canonades per a les obres del trasvassament Xúquer-Vinalopó que s'executen al terme de Simat ha causat destrosses importants al Camí de Malet, segons ha pogut comprovar Arc Iris després de les denuncies de nombrosos llauradors.
El trànsit de camions va començar l'estiu passat, i ara ha cessat, però han deixat desperfectes importants després d'haver utilitzat durant mesos un camí rural que no està preparat per a suportart el pas d'eixe tipus de vehicle.
Els desperfectes són evidents. Com a mostra, a vint metres del Corral de Bosina, just on comencen les terres dels hereus de Pepe Cabanilles, hi ha el rècord de profunditat d'un clot a un camí: cinquanta centímetres. Qui transita de forma habitual pel Camí de Malet sap on hi és el clot rècord i el pot esquivar, però qui no transite de forma habitual pot desfer el seu vehicle si la roda encerta en el clot. És només una mostra dels desperfectes que s'hi poden trobar al llarg de tot el trajecte que han fet els camions de l'empresa adjudicatària d'eixe tram del trasvassament.
Arc Iris demana al regidor d'Agricultura, que casualment és Joan Serra, que actue, i si no actua, que dimitisca. L'Ajuntament ha d'obligar a l'adjudicatària de les obres del trasvassament a refer el Camí de Malet, i si el camí es repara amb fons públics municipals, els simaters estarem assumint el coste d'uns desperfectes que no ens correspon assumir.
Arc Iris denuncia, d'altra banda, les constants agressions al nostre territori per obres que en res beneficien al nostre municipi. Ens hem tingut que engolir ja la línea d'alta tensió, que ha invalidat bona part del nostre terme, sobretot el Camí de Mig l'Horta, com a zona de passeig. Ens hem hagut d'engolir també l'impacte d'un trasvassamet Xúquer-Vinalopó innecessari i que en res beneficia al nostre poble. I ens haurem d'engolir també un projecte de dessecació de marjals que encara que es vullga pintar de color de rosa dient que és una intervenció de millora ambiental del riu Vaca, és en realitat una nova agressió al nostre territori. Només falta que ens instal.len una central nuclear al Gorg de l'As.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja era hora que algú ho denunciara. Tant de fardar que han arreglat tans camins, i es veu que els dines no donavem pal camí de malet.