dimarts, 9 de setembre del 2008

QUI MANA A SIMAT?


Iberdrola, evidentment. I si no veieu la imatge. La companyia elèctrica no només ens passa la seua línia d'alta tensió per on li ve en gana, sinó que a més condiciona el disseny urbanístic dels nostres carrers per negar-se a retirar pals elèctrics, com es pot apreciar al vial de nova apertura que uneix el carrer del Pintor Sorolla i la carretera de Xàtiva.
I què ha tret Simat a canvi de la permisivitat exhibida amb Iberdrola? No res.
En canvi, es calcula que Tavernes, per exemple, ha obtés contraprestacions per valor d'un milió i mig d'euros, que és el cost dels compromisos assolits per la companyia per a extraure del casc urbà instal.lacions molestes, i cedir en el futur a l'Ajuntament les oficines que Iberdrola té a l'entrada de Tavernes, al costat de l'estació de servei dels Landete, quan Iberdrola trasllade la seua seu.
A Simat, en canvi, la multinacional ha posat traves fins i tot a la petició de l'Ajuntament de dotar al municipi d'una subestació per a donar servei al futur polígon industrial.
La vorera del nou carrer de la zona de la fàbrica d'Elena és tot un cant a l'aberració urbanística, una antologia del despropòsit, i la prova de la submissió total de Simat a la multinacional. Ni tan sols s'han molestat en dissimular la torre elèctrica.