dissabte, 13 de setembre del 2008

REBEL-LIÓ CONTRA EL LERMISME A LA SAFOR

Per primera vegada en els trenta anys d'història del PSPV el lermisme de la Safor ha tingut contestació, malgrat la tasca numantina del diari Levante-EMV en favor de la candidatura de Joaquín Puig, i les coaccions de l'aparell lermista als militants que han anat en llistes alternatives.
Les llistes alternatives li han donat un bon mos al lermisme, i una tercera part dels quinze delegats que s'han triat a la Safor per al congrés nacional del PSPV han anat a parar a candidatures promogudes per la gent de Francesc Romeu, un fet històric a una agrupació comarcal que fins ara havia controlat amb mà de ferro el lermisme.
Benifairó, Simat, Tavernes, Xeraco, Oliva i altres agrupacions que han acudit a l'assemblea comarcal de restos són les que han tingut la valentia de trencar l'hegemonia lermista a la Safor.
Ara quan al congrés de final de mes siga escollit un secretari general que no serà Joaquín Puig vorem on es claven els alfreditos y "los primos", encara que en altres ocasions ja han demostrat la seua capacitat camaleònica, i potser s'apunten a la causa renovadora. Ja ho van fer al congrés federal unint-se a la gent de Pajín en veure que no tenien possibilitats.
Tot i això, l'assemblea local de Gandia ha donat els sis delegats en joc al truhán de Morella. La coacció ha estat a l'ordre del dia, i s'ha arribat a dir fins i tot que els qui promovien una llista alternativa anaven contra l'alcalde de Gandia. No es pot ser més miserable. L'aparell lermista havia llevat fins i tot les paperetes en blanc de la taula, i tot i això, tretze persones encara han tingut la valentia de votar en blanc, malgrat l'amenaça i la coacció.
D'aquesta manera, la Safor i Els Ports són les úniques comarques que romanen fidels a l'inefable alcalde de Morella, que no ha rascat res més ni tan sols a la seua província, on la meitat dels delegats són de la Plataforma Socialisme i Ciutadania.