dilluns, 15 de juny del 2009

EL MANDAT MUNICIPAL ARRIBA HUI AL SEU EQUADOR


El 15 de juny de 2007 es va constituir la corporació local que va eixir de les eleccions del 27 de maig, i es va triar alcalde Sebastián Mahíques, del PP, amb majoria simple. Catorze mesos més tard, el 4 d'agost de 2008, es feia efectiva la moció de censura que PSPV, Bloc i Esquerra (Republicana) registraren el 26 de juliol per a desallotjar al PP de l'alcaldia. El mandat municipal arriba hui, per tant, al seu equador amb un balanç que es pot resumir amb aquesta frase: "La vaig matar perquè era meua". És a dir, entre els uns i els altres, casa per agranar, i Simat despentinat.
Simat és la víctima del joc polític. Arribats a l'equador del mandat, es pot dir que s'han complit el 50% de les previsions d'Arc Iris en el sentit de que s'anava a consumir el mandat sense resoldre res d'allò considerat fonamental i decisiu. El 50% restant es complirà al final del mandat, i tant de bo ens equivoquem.
Arc Iris manté que consumirem els quatre anys i Simat seguirà sense polígon industrial, sense Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), sense solució a la crisi del camp, sense fusió de cooperatives, sense alternatives econòmiques, i sense dinamitzar una indústria turística local.
És a dir, arribats a l'equador, tenim pipicans, cavallons i contenidors d'oli, però d'allò substancial no s'albira res. Encara sort que el Pla E de Zapatero ens permetrà renovar alguns espais urbans, però per a adjudicar obres estatals no calia cap Castelar, ho podia haver fet la Gestoria del Micuelo.
On ha de justificar un govern local la seua gestió és en allò que no li ve fet, en esbossar un futur i una alternativa econòmica, en tirar endavant projectes bloquejats des de fa vint anys, en aprovar d'una vegada un PGOU, en la dinamització sociocultural, en la promoció esportiva, en la creació i consolidació de serveis de qualitat, i en generar perspectives, i d'això no se n'ha fet res, ni per part del PP ni per part del trident.
Per tant, arribats hui a l'equador, això és el que tenim, un no res. Quan s'apropa l'estiu s'apunta mig centenar de persones al programa per a pal.liar l'atur agrícola, n'agafen a setze, i ja vindrà l'hivern. I l'estiu que ve més. I roda la roda.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Que més dona, no tenim res de res, pero tenim a Eladio Manar d´alcalde, i per a ell aixó és el que importa. Eixe era el seu objetiu. Polígon, agricultura, l´atur, etc.,són problemes secundaris.

Anònim ha dit...

Eladi Manar = -350 vots PSOE.

Anònim ha dit...

Però tota la culpa no és d´Eladi, que va estar un any pegant-li voltes a Serra fins que el va enganxar en la ratera.
No va ser mal d´enganxar, perquè els dos tenien ganes de manar.
Ni triats a pols. Ahí els teniu.

Anònim ha dit...

Que passe prompte la tronada i que no ens tornen a governar.

Anònim ha dit...

Que ganetes teniu els d'arc iris que vaja el PGOU per a cobrar les terretes. Se vos veu el plumero.

Anònim ha dit...

Quines ixides laborals, tenen els jovens a Simat, ón esta el poligon, i el foment a la economia i comerços locals? tot parauletes, Eladi ja pareixes Colom

Anònim ha dit...

Ja esta be d´enganyar al poble Sr Eladi. De moment que pocs resultats, tan de projecte e idees. Simat esta enfonsat económicament.

Anònim ha dit...

Si , ni triats a pols, quins personatges, manar i figurar i poc més.

Anònim ha dit...

MANAR-PSOE = -350 VOTS i no te vergonya ? a eixe pas ens quedem sense PSOE a Simat

Anònim ha dit...

La culpa no la té Mainar. La tenen altres que amb quatre vots han volgut aprofitar-se de Mainar i fer-se els amos del poble. Al fi i al cap, Mainar té suport electoral.

Anònim ha dit...

Aprofitar- se de Mainar ?, no ho saps tu bé. Si ell ha conseguit el que volia.

Anònim ha dit...

De Manar, no s´aprofita ningú, ell si que sap com aprofitar-se de tots. Bo és ell.

Anònim ha dit...

Pues si Mainar ha sigut el que s'ha aprofitat, ja m'explicareu com li diem al que ha fet Serra.

Anònim ha dit...

Encara no coneixeu a Manar ? Per damunt d´ell ni hi ha ningú.