dimarts, 19 de gener del 2010

CONFRONTACIÓ INSTITUCIONAL ENTRE SIMAT I TAVERNES

El ple de Simat va acordar ahir per unanimitat ratificar la distribució d'alumnes al nou institut de Tavernes proposada per la Conselleria d'Educació i el Consell Escolar, i alhora reprovar la sol.licitud de l'Ajuntament de Tavernes de variar la distribució per tal que al nou institut només siguen adscrits escolars d'eixe municipi.
El diàleg hostil a través dels órgans institucionals evidencia la fractura intermunicipal i política a la Valldigna. El ple de Simat va escenificar ahir eixa fractura en una sessió en la que tots els partits van expressar el seu suport a la proposta de conselleria, i ho van fer de forma breu, llevat del pentaregidor d'Esquerra (Republicana) i ara també home bo a les baralles de taverna, Joan Serra, qui va optar per llegir un extens manifest polític. Com sempre, ell més que ningú.
La fractura política també és important, fins l'extrem que el portaveu socialista de Tavernes, Salvador Blasco, va viatjar ahir fins a Simat per explicar als seus companys que el que volia dir al ple de Tavernes no és el que havia dit.
El PP de Simat també s'ha distanciat del seu benvolgut Manolo Vidal, i la mateixa EU ha demanat explicacions al seu regidor de Tavernes per haver contradit l'adscripció escolar proposada per conselleria. El Bloc de Tavernes ha estat, sorprenentment, el més coherent en no tractar d'aplicar el populisme en una qüestió tan delicada com l'educació.
D'altra banda, el regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, va aprofitar el ple d'ahir per reivindicar de nou la constitució del consell escolar municipal a Simat, que tot i haver-ho demanat en diverses ocasions, està encara per constituir. En opinió de Mansanet, el consell municipal haguera evitat conflictes com ara el de l'escoleta, els seus horaris i les seues tarifes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per a fer-se bones paxutxades tots junts durant anys i anys, no hi havia tanta confrontació: A tots els agradava el Cardús 12 anys.