dilluns, 18 de gener del 2010

ROCAMBOLESCA PROCESSÓ DE SANT ANTONI

Ni la sospita d'amenaça terrorista pot amb la devoció mariana. La presència d'un cotxe sospitós amb matrícula falsa de França va alterar la processó de Sant Antoni, però no la va impedir. Sant amunt, sant avall, improvisació d'itinerari, una ulladeta al carrer del sant encara que fóra pel cantó, veïns aïllats a casa, molta expectació, i tot d'agents especials de la Guàrdia Civil davant la presència d'un vehicle amb la matrícula falsa estacionat al trajecte de la processó. Això és el que va viure ahir Simat. .
Si els delinqüents el que pretenien era passar desapercebuts i que el seu vehicle no cridara l'atenció, van triar el pitjor poble en el pitjor moment, i no podien imaginar que la devoció a Sant Antoni anava a deixar al descobert el vehicle que havien estacionat poques hores abans amb la probable intenció de que passara desapercebut el major temps possible. Mala sort. A partir d'ara els delinqüents professionals s'hauran d'estudiar els costums i tradicions dels pobles abans d'actuar.
Simat va protagonitzar ahir una escena pròpia d'una pel.lícula de Berlanga en descobrir el vehicle amb matrícula falsa de França estacionat al carrer de l'Església a una zona en la que hores abans s'havia prohibit estacionar pel pas de la processó de Sant Antoni. El que en principi es va relacionar amb el terrorisme, finalment va acabar sent fruit de delinqüents comuns buscats per la Interpol. El cotxe no tenia, per tant, cap explosiu, i a hores d'ara està custodiat a la caserna de Simat. Arc Iris pot assegurar que a les 16:00 d'ahir el vehicle no estava encara estacionat al lloc on va ser descobert.
No obstant, s'hi van produir moments d'una gran confusió en els que van conviure el cotxe sospitós, guàrdies civils uniformats i secrets amb tota la parafernàlia, i centenars de simaters que acudien a presenciar la processó de Sant Antoni. El desfile va haver de modificar el seu itinerari, però s'hi va fer.