divendres, 29 de gener del 2010

IBERDROLA PERD LA BATALLA DE LES INDEMNITZACIONS


El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha donat la raó als amos dels terrenys de la Valldigna que van ser expropiats en el seu dia per a permetre la construcció de la línia d'alta tensió. Els propietaris rebran més diners com a indemnització per l'ocupació de les seues parcel·les, segons ha publicat el diari Las Provincias.
Més diners vol dir fins a 25 vegades més que aquells veïns que van aconseguir un acord inicial sense litigar en els tribunals.
Només sis propietaris veuran ampliada la seua indemnització dels centenars de veïns amb terrenys afectats per línia elèctrica.
D'eixos centenars de persones, gran part es van quedar amb la indemnització inicial plantejada per l'empresa Iberdrola, i altres tants es van donar per satisfets amb l'augment que va fixar el jurat d'expropiació. Només sis han arribat fins al TSJ.
Aplicant estes dades al cas d'un propietari en concret, l'empresa hidroelèctrica proposava una indemnització inicial de 4.697,52 euros, mentres que el jurat ho fixava en 40.475,84 euros. Després de la sentència del TSJCV, el preu d'expropiació marcat ha sigut de 112.312,07 euros.
Tot este pleit es remunta a l'època de la instal·lació de la línia d'alta tensió. Paral·lelament a la seua aprovació, es van tramitar els expedients d'expropiació dels terrenys afectats per l'entramat elèctric.
En el primer acte, l'empresa va realitzar una proposta econòmica que no va ser acceptada per la gran majoria de propietaris, que es van negar a firmar les actes d'ocupació de les seues terres.
Els amos dels terrenys van haver de formular al·legacions aportant un informe tècnic de valoració. La companyia no va atendre estes al·legacions i va aportar la seua pròpia valoració respecte de l'afecció.
En eixe punt, el Jurat Provincial d'Expropiació va resoldre incrementar el preu de l'afecció fins a multiplicar-ho per nou. El Jurat va estimar que el valor del terreny expropiat per la instal·lació de torres era de 9 euros per metre, mentres que la superfície de servitud aèria havia de pagar-se a 2'10 euros per metre.
Els propietaris, defesos per l'advocat de Tavernes Xavier Palomares, expert en dret administratiu i gestió de conflictes amb les administracions públiques, van impugnar la resolució del Jurat Provincial.
En este sentit, el TSJCV els va donar la raó als amos de les terres al considerar «que cal tindre en compte que davall una línia elèctrica de 132 KV queda impossibilitada en la pràctica qualsevol plantació».
La sentència podria ser impugnada amb un recurs de cassació. En eixe cas, seria el Suprem el que marcara la jurisprudència.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracies Colom,Eladi i el Super-regidor mai deixaran una empreta com tu has deixat amb les torres d'Iberdrola.

Gracies Colom.

Anònim ha dit...

Si, tens rao, però hi ha més, encara falta fer una auditoria dels anys que governava el PSOE i després PSOE i BLOC, que ningú dels que tenem representació municipal, mai han intentat fer .