dimecres, 28 de gener del 2009

LA COMPRA DEL TRINQUET SERÀ LA MILLOR ACCIÓ PÚBLICA DES DE L'ADQUISICIÓ DE L'ANTIC MONESTIR

EU-Arc Iris considera que si el principi d'acord per a la compra del trinquet per part de l'Ajuntament de Simat arriba a materialitrzar-se, serà la millor acció pública empresa des de l'adquisició de l'antic monestir, i felicita al regidor que ha portat les gestions, Juli Ibáñez, del Bloc.
De fer-se efectiva la gestió, Juli Ibáñez haurà justificat tot un mandat municipal, encara que estem només davant un anunci i falta concreció al voltant dels termes de l'acord, el cost, i la forma de pagament.
La xifra que ha apuntat el regidor és de 90 milions de pessetes, un poc més de mig milió d'euros, una quantitat que en principi reflexa o bé una excessiva mostra de generositat per part dels propietaris del trinquet, o bé unes grans qualitats del regidor com a negociador.
Tampoc s'ha parlat de possibles subvencions. Si l'Ajuntament de Simat ha de fer front en solitari al cost, tot i ser un preu sincerament baix, s'hipotecarà tota la capacitat d'inversió de molts exercicis, atés que una vegada adquirit caldrà invertir en la seua rehabilitació.
En qualsevol cas, EU-Arc Iris recolzarà totes les gestions encaminades a que el principi d'acord fructifique i el trinquet puga ser de titularitat municipal.
D'altra banda, tot i aplaudir la iniciativa, Arc Iris afirma que en cap cas el Bloc podrà pretendre restituir la seua responsabilitat en la política de depredació del patrimoni que va practicar donant suport als anteriors governs socialistes, durant els que Simat va perdre, entre altres immobles, l'antiga caserna del carrer del Calvari, el Saló Cinema (Cine Vell), o la casa modernista de les Madrilenyes a la plaça de Ramiro Calatayud, una decisió ésta última en la que el paper del que aleshores era portaveu del Bloc, Joan Maria Mansanet, va ser determinant.
Bé està rectificar, i des d'EU i Arc Iris estem disposats a recolzar l'esforç econòmic que pot suposar per al municipi la compra del centenari trinquet de Simat, el segon més antic del País Valencià.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

gracies per la propina arc, sempre ha d´haver un pero veritat?
es la millor noticia esportiva i cultural de la legislatura no sols per simat també pel pais valencià. a mes si ha hagut algun pecat en la gestió politica del bloc agus i juli estan lliures de culpa,

Anònim ha dit...

En sembla molt correcta la forma de donar la noticia i la critica que porta.
Totes les coses es poden fer de varies maneres.
Inclús les que es suposa que estan ben fetes.
Per tant la critica, si aporta altres punts de vista, sempre deuria ser benvinguda.
Però està clar que hi ha gent que no pot soportar la més mínima critica.

Anònim ha dit...

enhorabona simaters!
al meu poble es va recuperar també el trinquet i creant una escola de pilota ara en sóm més de 100 membres del club i barallant-nos sempre per falta de hores per jugar! he sigut company d´Ibañez a la feina i no m´extranya si ho ha aconseguit, als 24 anys ja el van fer el director més jove de carrefour europa amb uns dots de negociacio increibles posant sempre la part humana per davant
molt bé julio! està bé que també treballes pel teu poble!