dimarts, 25 d’octubre del 2016

RECONEIXEMENT A LA SUM DE SIMAT


Dos simaters, Nerea Ferrando i José Gómez Donet, han personificat els reconeixements a la Societat Unió Musical de Simat en la XIII Gala de la Música celebrada dissabte a Miramar, organitzada per les Societats Musicals de la Comarca la Safor-Valldigna de la Federació Valenciana de Societats Musicals. La delegació simatera estava conformada per tota la junta de la Societat Unió Musical i diversos músics. 
Els Premis Hermes 2016 han recaigut en Juan García Acosta, de la UAM Sant Francesc de Borja; Mª Carmen Donet, de la SUM Santa Cecília de Barx; Elena Moscardó, de la AM Vernissa; Ajuntament de Vilallonga, Cadena SER, Teatre Serrano, i Joan Montagud, del Centre Musical de Beniopa. 
Pel que fa als associats, reberen un reconeixement Luisa Masip (Barx), Genoveva Bella (AM Vernissa), Mavi Lorente (AM Guardamar de la Safor), José Antonio Roselló (AM Villalonga), Antonio Ricardo Chaveli (AM l'Almoina) i Juan Emilio Espí (UAM Sant Francesc de Borja).
Pel que fa al reconeixement a l'esforç i als veterans, foren distingits Sali Rovira (Almoines), Víctor Vidal (Palma), Sergio Balbastre (Alfauir), Jorge Doneet (Barx), Jerónimo Tocado (UAM Sant Francesc de Borja), Alberto Bellvis (AM Vernissa), Vicent Andrés (Beniopa), María José Cruz (Guardamar de la Safor), Rosa María Esteban (Vilallonga), i Nerea Ferrando (Simat). 
Per últim reberen el reconeixement els estudiants de grau superior: Jose Gómez Donet (Simat), Patricia Pons (Xeraco), Miguel Clar (Xeraco), Paloma Juárez (Barx), Agnés Moscard (UAM Sant Francesc de Borja de Gandia), i Román Pons (Piles).
La XIII Gala de la Música - Premis Hermes 2016 està organitzat per la Junta Comarcal la Safor-Valldigna de la FSMCV. En primer lloc, hi va haver una recepció dels representants i altres socis i amics de les diferents societats musicals de la comarca en el vestíbul del restaurant, per a passar al photocall.
Després del sopar, el presentador Lucas Fortado, Vicepresident de la Junta Comarcal La Safor-Valldigna de la FSMCV, va donar inici a l'acte de lliurament dels Premis Hermes 2016. Finalitzat el lliurament dels premis, la Presidenta de la Junta Comarcal la Safor-Valldigna, Josefa Tarrasó, posà el punt i final a la Gala de la Música.

dimecres, 19 d’octubre del 2016

L'EXGERENT DE LA FUNDACIÓ JAUME II DIU AL JUTGE QUE MAI HA PEGAT CAP MOSSEGADA

Vicente Burgos, exgerent de la Fundació Jaume II El Just i exmarit de l'exregidor de Cultura a l'Ajuntament de València María José Alcón, ha negat haver rebut comissions il·legals d'empreses a les quals la Regidoria de Cultura va adjudicar diversos contractes, i alhora ha defensat que "no és un pecat" haver "col·laborat" amb esta administració pública. També ha defensat que tenia "massa treball" per a ficar-se "en este tipus de festes".
Burgos estava citat a declarar este dimecres com a investigat en una de les peces del cas Imelsa que instruïx el Jutjat número 18 de València, la relativa a presumptes irregularitats en contractes de la Regidoria de Cultura. Prèviament a Burgos també han declarat l'exdirector general de Cleop Alejandro Serra i el representant de l'empresa Estudi Mètodes de la Restauració, Carlos Vicente Gil.
Burgos, en la seua declaració davant del jutge, ha negat haver comès cap irregularitat quan ostentava el càrrec de gerent de la Fundació Jaume II El Just, i ha negat també haver rebut comissions il·legals o haver participat en cap trama per a arreglar contractes públics a canvi de diners.
A la seua eixida del jutjat, ha explicat als mitjans de comunicació que "en absolut" admet les 'mossegades' que s'estan investigant: "Jo no he vist que estiga o haja pogut estar implicat en res. Es tracta de contractes que depenen d'una altra institució que no era la Generalitat en este assumpte", ha declarat.
En esta línia, ha aprofitat per a criticar el comportament de Benavent, qui l'ha acusat de portar-se comissions il·legals en la trama Imelsa: "No hi ha més que la seua pròpia paraula, de manera genèrica i indeterminada, gairebé estrambòtica. Davant d'això... què hi farem? Ens toca fer-nos càrrec", ha lamentat. "Al final -ha afegit- hauran d'acreditar-se moltes coses. Hi ha altres que sembla que puguen estar més acreditades per gravacions, àudios i coses d'estes", ha puntualitzat.
Sobre esta qüestió, en ser preguntat per les declaracions de Benavent, qui ha assenyalat que tots dos, juntament amb Alcón, formaven un triangle perfecte de corrupció, ha respost: "Que fort, no?; Ha explicat això amb detalls?; O per a ell un detall és a dir estos dos eren..?; Amb la meua exdona?; A la qual no veia per a res?; En quin cap cap? Jo tenia massa treball per a ficar-me en este tipus de festes".
"Benavent --ha prosseguit-- haurà d'acreditar tot això. Són acusacions francament greus". Li ha demanat que si assumix les seues responsabilitats, "i ho fa motivat pel seu viatges cosmològic o per altres circumstàncies, que ho assumisca. Però que no intente amb això repartir el que no es repartix, que és la responsabilitat", ha postil·lat. "Desconec francament per quina i quina és la motivació de Benavent per ara, al cap de tant de temps, vindre i implicar-me en esta història", ha dit.
L'investigat ha afegit que no considerava Benavent el seu amic: "A Benavent el vaig conèixer molt jove. Vaig ser secretari general de Noves Generacions del PP i Marcos tenia l'edat idònia per a estar per allà, però res més". Per esta raó, no entén per què Benavent vol desacreditar-lo i ha avançat que no descarta plantejar un acarament amb ell si els seus advocats ho estimen oportú.
Preguntat per si de cas la fundació col·laborava amb l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de València, ha indicat que "clar que sí", però ha puntualitzat que igual que ho feia amb la Regidoria de Castelló, Alacant, amb la Diputació, etc. "No hi ha cap tipus de pecat, és la normalitat entre les normalitats", ha asseverat.
Finalment, ha afirmat que ningú li ha preguntat durant el seu interrogatori per la salut de la seua exdona, María José Alcón -qüestionada per alguns lletrats-. Interpel·lat per si de cas considera que està en condicions de prestar testimoni, ha respost: "No la veig des de fa molt temps i d'este tema no vull contestar".
Per la seua banda, tant Alejandro Serra com Carlos Vicente Gil han coincidit en exposar davant del jutge que amb l'exgerent d'Imels Marcos Benavent mantenien una relació institucional i protocol·lària, "no personal", i han negat haver pagat algun tipus de comissió per a obtindre adjudicacions de la Regidoria de Cultura, segons han indicat a Europa Press fonts coneixedores del procediment. Tampoc se'ls va arribar a demanar esta comissió, han advertit.

dilluns, 17 d’octubre del 2016

EUPV CONFIA PER FI EN LES SEUES PRÒPIES POSSIBILITATS


Assemblea celebrada dissabte.
EUPV ha optat per un projecte propi, diferenciat, i més inclinat a conformar una opció sòlid en solitari que a formar pactes que acaben per diluir la coalició en altres formacions. EUPV per fi s'estima i confia en les possibilitats de persuadir en solitari un bon grapat d'electors amb una nova direcció. 
David Rodríguez ha estat elegit nou coordinador d'EUPV en l'assemblea que la coalició ha celebrat este dissabte amb el 51% dels vots. El  nou coordinador ha destacat en el seu discurs que l'assemblea ha servit per a deixar clar que EUPV “segueix viva, vol seguir viva, està vigent el projecte polític i l'organització, i anem a continuar enfortint el nostre espai polític”.
La llista encapçalada per David Rodríguez ha rebut 197 vots, mentre que la liderada per Rosa Pérez ha aconseguit 189. D'aquesta manera, la presentada per Rodríguez obté 31 representants en el Consell Polític Nacional i la de Rosa Pérez un total de 29. El màxim òrgan de direcció ha triat a 60 dels seus membres, la meitat del total dels seus representants, i la resta serà triada per les diferents comarques. 
El recentment escollit com a màxim dirigent d'EUPV ha defensat la necessitat de “treballar dur” durant els pròxims anys “per una EUPV unida, sobirana, digna, emmarcada en l'espai polític d'esquerra transformadora, implicada en els moviments socials, amb un protagonisme clau en la política municipal, per a recuperar visibilitat i capacitat d'incidència soci-política de la nostra formació, en el social i en l'institucional”.
Per a Rodríguez, aquesta assemblea ha permès “debatre i reflexionar sobre els nostres documents polítics, els hem elaborat col•lectivament per les diferents sensibilitats que formen EUPV, així com de la forma d'intervenció social”. També ha tingut paraules el nou coordinador per als membres que li van a acompanyar en aquesta nova etapa. “Es tracta d'una direcció que és el reflex d'aquesta pluralitat, expressió de la voluntat majoritària que es tradueix en companyes i companys disposats a donar-ho tot, amb convicció, capacitat i voluntat de lluitar social i políticament”.
Així mateix, ha assenyalat que la formació d'esquerres està contribuint a construir una alternativa política per a acabar amb el bipartidisme a Espanya i al País Valencià. “La nostra representació municipal ha augmentat considerablement i és imprescindible destacar el valuós treball de les nostres regidores i regidors, tant en els governs municipals com en l'oposició”. 
No obstant açò, per a Rodríguez “és necessari anar més lluny”. “No ens conformem amb els governs de canvi o pactes del botànic que es queden en paper mullat. Cal seguir lluitant per al canvi i la transformació real. I EUPV ha de jugar un paper protagonista en tots els fronts. Marcarem el nostre propi full de ruta”, ha puntualitzat.
Finalment, el recentment triat coordinador d'EUPV s'ha dirigit als delegats assistents a la XII Assemblea afirmant que hvui “eixim reforçats, units i amb ganes de seguir en la lluita”. “Ningú va dir que fóra fàcil, però seguim en peus. Solament vos puc prometre treball dur, amb un equip lliurat a aquest projecte, plural, amb voluntat de convèncer per a vèncer”. “El País Valencià serà d'esquerres o no serà, i serà amb EU o no serà!”, ha conclòs David Rodríguez la seua intervenció.
Per la seua banda, Mamen Domínguez, representant de la Comissió Col•legiada d'IU, ha intervingut en l'assemblea per a traslladar tot el suport de la direcció federal a David Rodríguez i ha felicitat a la militància d'EUPV per l'esforç realitzat en el dia de hui. “Malgrat tenir la vostra assemblea heu aconseguit estar també presents en els carrers en les diferents manifestacions que havia i açò demostra que Esquerra Unida té una militància d'or”, ha subratllat.

dimarts, 11 d’octubre del 2016

DAVANT L'ASSEMBLEA D'EUPV

Dissabte 15 d'octubre EUPV té una assemblea decisiva en la qual ha de decidir viure, o sobreviure al llom d'altres formacions politiques que han sabut teixir un discurs més atractiu. Es preveu un xoc entre el PCPV i altres sensibilitats, però per sobre hi ha la possibilitat de reprendre un projecte amb personalitat pròpia que disposa d'una base social minvada però important. 
Militants d’Esquerra Unida “de totes les sensibilitats” afins a Alberto Garzón, tant pertanyents al PCPV com independents de diferents comarques valencianes, han treballat en l’elaboració d’un manifest que recull l’EUPV “que necessitem i els mecanismes de què ens hem de dotar per a construir una eina que siga útil per a la ciutadania, en una aposta ben clara per la renovació, la feminització i la comarcalització de la nostra organització”, apunten.
Així, asseguren que estan units “per la necessitat de continuar construint l’esquerra que necessiten els sectors més desfavorits” de la Comunitat Valenciana i que han desenvolupat un procés “col·lectiu, de baix cap a dalt, perquè no és possible una nova etapa en la nostra organització si no es dóna la paraula als afiliats”. De la mateixa manera, també van conformant la seua candidatura per a presentar-la en l’assemblea de dissabte 15 d'octubre.
En aquesta proposta s’uneixen càrrecs públics de diferents ajuntaments, diputacions i del Parlament Europeu, membres de moviments socials, de l’àmbit sindical, militància de base de totes les comarques valencianes, activistes feministes, ecologistes, animalistes i lluitadors per la diversitat, “també persones del món de la cultura, l’escriptura o el periodisme s’hi sumen”. I entre elles hi ha “la gent que ha fet possible les confluències i la que va lluitar per aconseguir-ho allà on lamentablement no va ser possible”.
D’aquesta manera, comenten que s’han organitzat “amb un mateix propòsit: construir una organització que il·lusione i que tinga la capacitat de tornar aquest moviment polític i social al centre del conflicte per a aconseguir que, en cada racó del nostre país, totes i cada una de les persones que formen EUPV treballem unides i orgulloses per a transformar l’abús”.
I conclou el manifest: “A escala estatal, Alberto Garzón ha sabut renovar i configurar una organització federal que valore i cuide la gent, a generar espais de compromís, amabilitat i combativa alegria, alhora que donava la veu als canvis demanats per la gent comuna: més participació, més horitzontalitat i més democràcia”.

dimarts, 4 d’octubre del 2016

XXVIII DIA DEL GUERRILLER ANTIFRANQUISTA


Els actes del XXVIII Dia del Guerriller Antifranquista han tingut lloc el passat diumenge 2 d'octubre en la localitat conquense de Santa Cruz de Moya.
Es tracta d'una jornada d'homenatge i reconeixement a guerrillers, punts de suport i enllaços del "maqui" que va mantenir la lluita en l'àmbit rural i en les ciutats "contra el règim colpista franquista que es va imposar al govern de la Segona República i va tenir al poble durant quasi quaranta anys sotmés a la repressió, venjança i mort.
L'acte arrancà a les 12 hores amb l'ofrena floral i les intervencions d'alguns dels guerrillers que van estar en eixa lluita. Hi hagué també una actuació musical, a càrrec de Luis Pastor i un menjar de germanor.
Com altres anys, membres d'Arc Iris i d'el col.lectiu local d'Esquerra Unida, estagueren presents a l'acte.

diumenge, 2 d’octubre del 2016

EL CONSELL DÓNA LA PUNTADA AL MONESTIR

La Fundació Jaume II el Just, órgan creat per a gestionat el monestir de la Valldigna, entra en liquidació. Ho ha dit el secretari autonòmic de Cultura i Esports, Albert Girona, qui ha intentat pal·liar la mala notícia amb l'anunci de que es seguiran fent activitats al monestir, encara que a càrrec de la Generalitat.
La decisió és greu per a les aspiracions dels valldignencs, atés que la desaparició de la Fundació fa que amb ella desaparega tot compromís pressupostari per donar vida al monestir, en el seu continent i en el seu contingut, és a dir, la progressiva rehabilitació i la programació cultural estable. Girona diu que es seguiran fent activitats, però dependrà de la voluntat política d'un Consell que no s'està mostrant especialment compromés amb Simat. És a dir, hi haurà activitat cultural al monestir si al Consell li rota, i de moment a este Consell Simat no li està rotant massa. 
Per a més menyspreu, la Generalitat ha nomenat liquidadora a Anabel Trujilllo, nomenada gerent de la Fundació en 2007 per qui llavors era consellera de Cultura del PP, Trini Miró.
Segons el secretari autonòmic, el deute d'aquesta entitat podria estar entre 12 i 16 milions d'euros, encara que s'haurà d'esperar al resultat de la auditoria perquè la Patrimoni de la Generalitat assumisca el deute que puga quedar, així com la gestió del monestir. «Allò normal és que la Generalitat es faça responsable del monestir, que siga qui pague el deute i busque una eixida per a donar continuïtat a les visites al recinte, així com a les activitats culturals que se seguiran fent».
Encara sort que, segons Girona, no es tracta de «tancar el monestir, ni tallar les activitats culturals». «Caldrà demanar responsabilitats a qui corresponga i saldar el deute». El responsable autonòmic apunta que el futur tancament de la fundació es deu a una mala gestió en l'època dels populars, i afig que «en funció del resultat de la auditoria i si la Generalitat veu indicis d'il·legalitat, donarà part a Fiscalia perquè esbrine quina ha passat amb els diners gestionats».
Però ni els simaters ni els valldignencs tenen culpa de que les generoses dotacions pressupostàries de la Fundació Juame II acabaren destinades a la Volvo Ocean Race d'Alacant o a nodrir els contractes amb empreses de la Gürtel.
L'actual Govern valencià està castigant als valldignencs como foren els responsables d'haver malbaratat els ingressos de la Fundació Jaume II, i en compte de reconduir la situació, primer deixa a la Fundació sense pressupost, i ara amenaça amb tancar-la. 
I el que és més lamentable, a l'Ajuntament de Simat ningú alça la veu contra l'atropellament. Vorem si les excavacions per trobar restes d'iguanodòntids a la pedrera del Mas de la Parreta de Morella pateixen les mateixes restriccions pressupostàries.