dimarts, 17 de gener del 2012

EL CAMP DEMANA SOLUCIONS

Després de la concentració de protesta d'ahir a Tavernes, que va ser un fracàs a causa del mal temps (només hi van acudir un centenar de persones, de les quals 10 de Simat), els operadors del sector citrícola valencià s'han reunit hui amb la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Maritina Hernández, per a acordar un programa de treball amb l'objectiu de reestructurar les campanyes citrícoles i la cadena de valor davant les crisis que viu el sector.
Maritina Hernández ha comentat al final de la reunió que s'ha dut a terme en la conselleria que s'ha aprovat un programa de treball i "un calendari concret que permeta al sector reorientar les seues campanyes". "Hi ha un compromís ferm d'arribar a acords", ha afirmat.
L'acord entre els operadors citrícoles s'ha pres després d'analitzar la situació de crisi que viu el sector. El sector compta amb una estructura productiva "molt fraccionada i amb una nul·la concentració de l'oferta", ha apuntat la consellera, pel que "caldrà fer els canvis que siguen necessaris des de l'estructura productiva fins al punt de venda", ha avançat.
Per a açò, dimecres que ve 25 de gener començaran una sèrie de reunions periòdiques per a prendre decisions que beneficien al sector. De totes maneres, Maritina Hernández ha manifestat que durant la reunió s'ha parlat de "campanyes de promoció, de publicitat, de reestructuració varietal, de la dimensió dels espais de plantació, dels sistemes de venda de primera comercialització, i dels contractes i marges".
La consellera ha ressaltat que "hi ha un compromís de tot el sector de fer front al problema de forma conjunta a través d'acords". El sector ha de dissenyar la seua estructura "per al futur immediat". "Han de ser conscients, al costat de les administracions públiques, l'autonòmica i el Ministeri, que han de reestructurar la projecció de la citricultura a Europa".
En aquest sentit, ha explicat que és "un bon moment" per a fer-ho perquè el ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, "s'ha compromès a legislar en aquesta matèria". "Es treballa en un esborrany de la Llei de la cadena alimentària", ha asseverat.
A més, ha recordat que en aquest moment, en el qual està oberta la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) "hi ha un compromís amb el Ministeri d'Agricultura de fer les esmenes directament des del sector o el territori per a ser votat en el parlament europeu".
La consellera ha recordat que el País Valencià compta amb "la *citricultura més important d'Europa i tot s'ha fet per a mantenir la importància enfront de països emergents".


MAMPEL: "S'HAN PERDUT 31.000 LLOCS DE TREBALL"


El secretari general de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, ha destacat després de la reunió amb la consellera que el sector citrícola "en els últims cinc anys ha perdut 31.000 llocs de treball i els productors han perdut 700 milions d'euros". "Estem en preus ruïnosos i seguirem treballant per a ser capaços de regular la situació", ha avançat.
Mampel considera que "no cal seguir el joc de la distribució perquè ens està estrenyent i extorquint". "Si hi ha excés de mercat el que cal fer és alliberar els productes de mala qualitat. Hem de ser capaços de dignificar el producte valencià", ha afirmat.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Els simaters, com sempre, molt de parlar i poc d'actuar. Allí estaven alguns que collidors i altres que ni van a collir. Altres que viuen de la collita, però, estaven millor calfant-se els ous davant la ximenera. Com sempre que ho sol·lucionen els demés. Les coses comencen per baix. Si ahir es presenten 1000 persones alguna cosa es veuria moure, així... hmmmmmmmm. Per als que no viuen de la collita i tampoc acodeixen...

Quan els nazis van venir a portar-se als comunistes,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era comunista,
Quan van empresonar als socialdemòcrates,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era socialdemòcrata,
Quan van venir a buscar els sindicalistes,
no vaig protestar,
perquè jo no era sindicalista,
Quan van venir a portar-se als jueus,
no vaig protestar,
perquè jo no era jueu,
Quan van venir a buscar-me,
no hi havia ningú més que pogués protestar.

Anònim ha dit...

Nosaltres som mes de parlar en el bar.I aquell ques´atrevisca a alçar la veu en una reunio a per ell.Si algu anat a alguna reunio de les cooperatives sabrá de que parle.

Anònim ha dit...

jo no soc soci ni he anat a cap reuniò mai,pero si que he anat a collir tota la meua vida i et puc dir que a l'endema de una reuniò el tema del dia mentres colliem era burlarse del "proteston"de turno i el tractaven de burro en amunt,aixi es que tens mes rao que mil 16:22

Anònim ha dit...

"La gente inteligente habla de ideas, la gente común habla de cosas y la gente mediocre habla de gente"

Louis Farigoule.

Anònim ha dit...

i los que repiten lo dicho por otros son LOROS.(vetges on et clasifiques tù).

Anònim ha dit...

Els que repetixen lo que dieun els altres, serà perque escolten, lligen, investiguen, de vegades troben algo que val la pena, i ho fan públic per a que tots ho pugen saber.
Per a ser un LORO, entre altres coses, hi ha que tindre el cap buït.
Mira tú on el clasifiques també

Anònim ha dit...

veus ja as tornat a repetir el que altre ha dit primer,una cosa es no tindre el cap buit i altra ben diferent es tindre una gravadora i dedicarte a apretar PLAY cada vegada que nececites un comentari.
VEREDICTE:personalitat=0

Anònim ha dit...

Per a no repetir-me, tota la raó per als que tenen molta personalitat.
O siga la raó per a tu.
Au.

Anònim ha dit...

Prou LORO ets tú tururú......