dimecres, 4 de gener del 2012

FRAUS, MENTIDES, ENGANYS, INJUSTÍCIES, INCOHERÈNCIES I DESFICACIS

Article de Marc Cabanilles

Després de suportar la propaganda amb que ens bombardegen amb "el bondadós i necessari" de les mesures econòmiques preses pel nou govern del PP, m'he pres "la molèstia" de llegir-me-les,  amb la finalitat de formar-me una opinió i lliurement poder expressar-la.
La pujada d'impostos decretada pel govern del PP, per a mi, és una barreja de frau, mentida, engany, injustícia, incoherència i desficaci.
Frau perquè en el programa electoral del PP que es va votar el 20N, es deia que s'anaven a baixar els impostos perquè la gent tinguera més diners que poder gastar. I a més, trenta dies després, ho va repetir en el discurs d'investidura.
Mentida perquè diu Rajoy que s'acaba d'assabentar que el dèficit de les Comunitats Autònomes és major de l'esperat, quan la majoria d'estes comunitats les governa el PP des del passat mes de maig (fa ja 7 mesos).
Engany perquè a la pujada de l'IRPF li diuen "recàrrec de solidaritat". Però la solidaritat sempre és del fort cap al feble, del més ric cap al menys ric, del que viu esplaiat cap al qual viu ofegat, ..... Així que un recàrrec de solidaritat ho hagueren hagut de posar a les grans fortunes o als grans bancs.
Injusta perquè s'acarnissa amb tots aquells que treballen a sou, sabent com sabem que les grans fortunes, a força de bons assessors i d'empreses fantasmes, tenen mecanismes per a evitar la tributació en l'IRPF.
Incoherent perquè d'una banda es baixa l'IVA per a la compra d'habitatge i es reposa la deducció fiscal, però d'altra banda s'augmenta l'impost d'urbana (l'IBI). Aquest augment de l'IBI afectarà al 50% dels immobles més valuosos, però no en el conjunt de l'estat, sinó municipi per municipi, amb la qual cosa no afectarà a rics que visquen en municipis molt rics, però si afectarà a classes mitjanes que visquen en municipis menys rics.
Desficaciada perquè es retallen 8.900 milions de despesa pública, i s'augmenten en 6.200 milions els impostos. En total es retiren 15.100 milions, la qual cosa repercutirà en que la gent tinga més por, un menor consum, i per tant hi haurà menys producció en les fàbriques. Açò, al ramat, portarà dues conseqüències. D'una banda menys empleats que contractar (més atur) i d'altra banda, augment de l'economia submergida que no tributa, o siga, menys ingressos públics que deterioraran encara més els serveis que presta l'estat, cosa que afavoreix l'empresa privada (dels meus amics tipus Urdangarín i el Bigotes, clar).

Com no podia ser d'una altra manera (algú esperava una altra cosa?), segueixen el mateix camí ruïnós i submís de la dreta europea que ja portava el PSOE, però en comptes de xafar amb espardenyes, gasten botes i per tant xafen amb més força.
No sóc cap expert, i pot ser que m'equivoque.
Però ells si tenen experts als quals consultar, i a més, si jo m'equivoque no passa res, però si s'equivoquen ells, ens enfonsen en la misèria (més encara si cap).
Siga el que siga, d'ací a uns mesos, rescatarem aquest article, i ja tornem a parlar.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo alucine de vore lo que la gent aguanta.
Tots esperant que la cosa millore, i cada vegada està pitjor.

Anònim ha dit...

Al menys el del article opina, altres pareix que la única opinió que tenen de la crisis es que és un pet d'article.
Lamentable.

Anònim ha dit...

fins que tas clavat amb el PSO aquest article estava agradantme pero si despres de donar totes aquestes dades poses al PSOE el mateix sac entonces es que tù tambe eres poc coerent.aquestes ultimes elecccions per a les esquerres pareix que hagen"tocat a arrebato"i mentre feien una estmapida general les dretes an tancat files i an arrasat com una estampida de bufals.avore qui es capaç hui per hui de montar un partit de esquerres que tinga les mateixes posibilitats(ens agrade mes o menys)que el PSOE de ajuntar la mes gent posible per a tombar el actual govern.

Anònim ha dit...

O siga, el PSOE pot ensenyar-li a la dreta el camí a seguir, però no es pot parlar-no, ni dir-ho, ni comentar-ho.
Com sempre, la culpa és del que ho diu, no del que ho fa.
Curiosa manera de intentar posar solució.

Anònim ha dit...

com0000rrrrr????

Anònim ha dit...

quin pais que no mes tinga que optar al ppsoe lamentable,si esperem que el psoe mes monaquiq que inclus els concervaors i aixi heu marca la seua historia,esperem que mos traga les faves de l'olla als procresistes,estem aviats,

La lluita de classes comença ha dit...

El PSOE d'esquerres? jajajajajajaajajaaja. Encara queden per ací gent a qui enganyar? Seràs ignorant, pesoero, el PsoE sols fa política d'esquerres en l'oposició. Quan mana és una dreta més. Mare de déu, encara dius:fins que t'has clavat amb el PSO aquest article estava agradant-me.

Anònim ha dit...

no patiu bonicos que ara tenim al BLOC en les corts i eixe ens traura les favetes d l'olla.de moment el primer dia que va parlar es burlaren prou.PREPAREUSE PPEROS QUE A ARIBAT TOOODIIIIII!perdoneu ma traicionat el subconcient.TODOLIIIII!!

Anònim ha dit...

Jo ni espere res del PSOE (ja han demostrat fins on arriba el seu socialisme), ni espere res del BLOC (ja els coneguem massa,porten anys pactant amb les dreta de CiU, no els importa el transfugisme amb tal d'entrar a les institucions), i del PP, ja ni parlar.
Aixina que malament ho tinc.

Anònim ha dit...

pues la veritat es que si,pero cincerament crec que els que si que esperem algo de algu encara eu tenim pitjor,tots son un tall de profitosos i cuant agarren la mamella...

Comença la lluita de classes ha dit...

Jo crec que més farà un del Bloc que tots els falsos valencians del PsoE que es baixen els pantalons davant del centralisme del seu partit. El bloc pacta amb altres com qualsevol partit per exemple el psoe amb pp per tirar al PNV del govern basc, a Simat el PsoE va pactar amb bloc i esquerra. IU va fer pactes fins amb partits de extrema dreta en un poble de Granada i en té en Extremadura, encara que amagat. O siga, hi ha de tot, perè els listos socios sempre en lo de sempre: el bloc pacta amb CiU. Plorons... sou pitjor que el PP, almenys ells són de dretes i no ho amaguen, falsos.

Anònim ha dit...

jajajajajaajajaua, prou se li han burlat al psoe amb tots els ineptes que estaven governant, des de el de la cella fins la cara porquet, jajajajajajajajajajajaua.

Anònim ha dit...

Al de los 20:10
Comença bé, pero acaba insultant (plorons, falsos) pel simple fet de no estar d'acord.
Cap novetat.
Es lo que hi ha, i paereix que no es pot demanar més.
Però té raó, perque el PSOE fa politiques de dretes i les amaga volent fer-nos creure que son d'esquerres.

Anònim ha dit...

ara ens ho arreglara al todi del bloc...collons altra vegada TO.DO.LI,perdoneu esquerrans de pro i en carnet de exclusivitat bloqueros.
el pobre lizondo es va lluir cent vegades mes del que es lluira todi i tots li se varen burlar prou...

Anònim ha dit...

i dale al de dalt tan de clavarse an els todins,anomenat tu que no aniras curt,apenes es va lluir lizondet tirarnt un gargall es va lluir del tot,i mira peraon va ser l'unic que mos va fer vore la verdadera cara del teu rajoy en dirli les coses a la cara,no com el teu lizondet que vegeu on sou,on no avereu tengut de sortir mai a les faldes del peperos espanyoliste,i a nava de nacionaliste valencia,tururu.

Simpatitzant de l'Arc Iris ha dit...

Els pijoprogres del PsoE sempre s'han pensat que els valencianistes sempre els votarien xuplant-se al PSPV. Ara que l'han eliminat per complet, la gent no es xupla el dit i sap massa bé on està el vot valencianista. Aixina que quedeu-vos amb els vostres diputadets amb el pantaló abaixat i deixeu-nos fer a nosaltres el que creguem que em de fer, des d'ací. A vosaltres ja vos ho diran des de Madrid.

Anònim ha dit...

hoooooooooooy aquesta si que es bona xe ara resulta que els de l'arc tenen un ramat de "diputadots"que ens salvaran d'aquesta,i acì estan ells per a salvar el mon.
esque es menester ser imbecil!!!
SIGE SOÑANDO SIMPATITZANT DE UN GRUP QUE NOMES EXISTEIX A LA TEUA IMAGINACIÒ DE MOSQUIT.

Simpatitzant de l'Arc Iris ha dit...

Tens més poc cervell que un mosquit, subnormal

Anònim ha dit...

=========================================
Tens més poc cervell que un mosquit, subnormal

=========================================
hala simpatiquet de l'arc mira com as surtit a la foto.esque sempre et retrates tu soletes.