dimarts, 10 de gener del 2012

SIMAT ERA BLANC




Com és possible que un municipi amb pretensions turístiques com Simat no tinga definida una tipologia per a les seues edificacions, o no encerte en la seua tipologia? Simat era blanc, com demostren encara diversos trams aïllats dels carrers més antics, però el "desarrollisme" dels anys seixanta i setanta va trencar de forma irreversible la tipologia tradicional i va omplir el poble de vertaderes aberracions per tot arreu. En qualsevol cas, si d'algun color no ha sigut mai Simat és ocre, tal com es pretén ara amb el pretext de conciliar el casc urbà amb el color de l'antic monestir. Entre les aberracions dels anys del "desarrollisme" i l'actual pinzellada ocre, el resultat és un casc urbà que no hi ha per on agafar-lo, ni pel dret ni per l'inrevés.
Arc Iris recomana al govern local del PP que, si és capaç d'aprovar este mandat el PGOU i no deixa passar de nou quatre anys sense haver fet res, unifique la tipologia de les edificacions, renuncie a l'ocre monacal, i establisca les bases per pal.liar els efectes del "desarrollisme" mal entés.

35 comentaris:

Anònim ha dit...

Entonces tornen a emblaqiunar les cases amb calç???
Les vostres façades están en blanc???

Anònim ha dit...

Sembla que llegiu i no s'entereu.
Lo que diu l'article no es que totes cases es pinten de blanc.
Lo que jo entenc es que des de l'ajuntament es té que elaborar una normativa dins del PGOU per a dotar al poble de unes característiques propies, donar-li personalitat, con fa anys i anys s'ha fet en moltíssims altres pobles.
Però ací no. Ací diguem a tot que no, mentre els altres van fet.
Pues seguim igual que ja veus com ens va i cap on anem.

Anònim ha dit...

esperat un poc a que jo emblanquine ma casa,saps?

Anònim ha dit...

com si volgeres desmontarla tota,a mi gels pero gels de gels.

Anònim ha dit...

Gels que vol dir?

el guerrero de l´antifàs. ha dit...

Esteu aviats si penseu que el PP simater té capacitat per planificar res, ni en cultura, ni turisme, ni esport, ni PGOUS, ni res.
NO SABEN, NI PODEN NI VOLEN.
repasseu un per un els regidors i l´alcalde i digueu quin de tots té capacitat per planificar, programar o modificar res.
Com a molt d´arreglar una farola, tallar dos arbres o enviar tres peons a que arreglen un carrer.
Tot a "salto de mata" i mentre Simat dorm, dorm i dorm i es perd un temps precios.

Anònim ha dit...

doncs aixo,gels de gels,i a mi gels pero gels de gels.

Anònim ha dit...

estos valleros saben molts idiomes...

Anònim ha dit...

hi an valleros i valleros de la vall,qui de tots.

Anònim ha dit...

si voleu posem altra llei d'anar tots vestits com fa 100 anys i nomes poder gastar l'aca per a desplaçar-se. Això tindria també tindria bon impacte en el turisme

Anònim ha dit...

Xe, gracies a tots estos graciosos que aporten les seus idees amb tanta serietat.
Lo que causarà bon impacte en el turisme serà vore un poble arruinat per la incompetència del seus dirigents i per la indiferència dels seus habitants.
Al final Simat té lo que es mereix.

Anònim ha dit...

mare meua que super idea xeee!!! pintar simat de blanc,cuidao que no senteren les platges que nosaltres tindrem les cases enblanquinades i ells no, que si ens furten la idea ja no mos forrem.pero de tota manera els que es deuen de haver quedat mes despagats son el calderer i companyia per no averlos arreglat la caseta "rural" i haver pasat al plan "B"... "emblanquinar simat".i per decret,

Anònim ha dit...

L'anterior, un atra llumbrera aportant idees per a millorar el poble

Anònim ha dit...

18:15 pero si tù ni tansols vius a este poble que osties vas digent? "LLUMBRERA"?

Anònim ha dit...

Apart de llumbrera, també adivino.
Ara resulta que jo no vixc en Simat.
No si soles viuràs tu i per això saps tant.

Anònim ha dit...

segur,segur no estic pero si fores legal ho admitiries,eres de simat pero vius a la vall,i tens una casa "familiar"que si que no es que siga de abans,es de antes de abans de lo vella que es,per cert li podries pegar una emblanquinadeta.

Anònim ha dit...

Tu teu dius tot.
Si segur, segur no estàs, no seguisques parlant.
I tampoc sabía jo que per a ser "legal" hi ha que admitir on vius.
Tot som d'este mon.

Anònim ha dit...

val no seguire parlant pero tu i jo ho sabem,pero no pasa naaaa,que no pasa naaaa,tampoc em mort a "dingu",ja ens vorem amigatxo.

Anònim ha dit...

iiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeee jo dorc a la taverna tinc una casa familiar de mes d'abans i per enblanquinar,i que,i no tinc ni punyetera idea de la que sau liat els ultims 8 o 9 comentaris pero no pasa na que no pasant na tal vegada siga millor axi,a lo millor ma donat per aludit i no tinc res aveure,tal vegada espoden donar varios casos igual pero be amigatxos aclariuse abones.

Anònim ha dit...

aclarit queda,ja ens farem una voldam.

Anònim ha dit...

ieee si emblanquinem la cara dels de Arc Iris i els posem enmig la plaça segur que omplim Simat de turistes...

Anònim ha dit...

Al final a parar a lo sempre: LA culpa de tot el que està pasant es de arc iris.
Listos que sou !

Anònim ha dit...

mes listo eres tu que hu per que no residisca a simat que ja no pot opinar,ara resulta que els rumans per a nomenar algu seran mes simaters que el que visca fora de simat tingent totes les arrels ahi a simat.

Anònim ha dit...

no se que dirte,perque si un rumano te una casa a simat i el obligen a pintar la casa del color que siga(blanc,taronga,o carabasa)segur que li toquen mes els collons que a un que viu fora i la mesura li afecta menys ò igual que a un negre del africa(per nomenar a algu )saps?

Anònim ha dit...

saps saps anomenamen a hu simplement a hu que tinga una casa en propietat a simat,sera facil un.

Anònim ha dit...

Un o Hun???? ;)

Anònim ha dit...

negre o de color???;)

Anònim ha dit...

pues jo no em se noms de rumanos i menys que tingen casa a simat,pero per llei de probabilitats, es mes facil que un rumano tinga casa a simat,a que a un que vixca fora"del mismo" o a un de color"negre" de l'africa li importe un pepino de quin color ens poden obligar a pintar casa als que vivim a simat.VULLGES TÙ O NO VULLGES XE.comsi de repent en la vall vos obligaren a adoptar un gitano a cada casa .a mi GELS.

Anònim ha dit...

ya van saliendo los cipayos que se fueron a valencia la pequeña, a buscar las americas,i han tenido que volver ha su pueblo de adopcion,i vuelven como el cesar a roma despues de sus clamorosas marchas triunfales,ES PER AHI,doncs va a ser que no,no es bastante con vivir en simat me da igual que sea blanco que negro que de otro color,uno que hun no ce hase nace i no por ofrendar nuevas glorias a españa uno no es mas simatero por que haga cuatro dias que viva en simat por haver vuelto de sus crusadas de gradesa por los territorios intepritos de la que se dise capital de la safor

Anònim ha dit...

deu ara contestes en castenallo?,veus home com al final tu tambe saps qui soc?(el marico de monleon no eh?)pero lo de cantar noves glories...mmmmm bueno tu tambe las toca,encara que el solo el feia mas,per lo demes..."crusada de grandesa"jo li dic buscarse la vida i qui de casa sen va a casa torna,encara que jo anarmen,no men he anat mai ,casi casi,igual que tù que estas pero no estas.be com ja et vatx dir l'atre dia ja ens farem una voldam,en simat clar...

Anònim ha dit...

PD-ya van saliendo los cipayos que se fueron a valencia la pequeña, a buscar las americas,i han tenido que volver ha su pueblo de adopcion,i vuelven como el cesar a roma despues de sus clamorosas marchas--- DE ADOPCION??????.......mmmmmmmmm be no dic res.

Español de pro ha dit...

A ver si estos gilipollitas dejan de decir sandeces. Por una vez estoy de acuerdo con mis amiguitos del Arco Iris. Las casas pintadas de blanco, como en la epoca de nuestro querido caudillo Franco. Entonces si que era un pueblo bonito. Espere que nuestro ilustrisimo alcalde Don Sebastián sepa ponerse a la altura de los grandes prohombres de la nación española y retorne a este pueblo su esplendor. De paso podria hacer un bando para que en las páginas de internet de este pueblo se escribieran en castellano, como Dios manda, y dejar de observar como los gilipollitas de turno se insultan en un dialecto valenciano minoritario y que nadie quiere.

Anònim ha dit...

que pasa con los maricones all algo encontra i de ser español i a mucha honrra i al tronc de dalt no tiene verguensa de no intentar escribir con la lengua que le a dado de mamar,verguensa caballeros verguensa.

Anònim ha dit...

el "ESPAÑOL DE PRO"que ves tu a saber que osties vol dir en lo de pro,perque de progre te lo que tinc jo de fatxa que voldria que sen embolaren tots.
pues clar que vols el pueblo como antes,i resusitaries a franco tambe,pero si a tu et pareix esplendor el com estava simat anys enrere no vull ni pensar de com deus de tindre el pito de pudoros i els sobacos cregent que fas bona oloerta,esplendor seria per a la teua familia que li pagaria en dos quilos de garrofes al pobre desgraciat que vos faria faenes i no podieu distingir una persona de un burro ò cabra ò cualsevol altre animal dels que tant sestilavens per eixos "dies de esplendor"SUBNORMAL.i per aci i per on mos pase pels collons discutirem com mos done la real gana MOLT A PESAR TEU ,FACISTOT

Anònim ha dit...

I was suggested this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as no one else know
such detailed about my trouble. You're incredible! Thanks!


My web blog - website development Boise