dijous, 13 de març de 2014

SIMAT ACULL L'EXPOSICIÓ "RESTAURA" SOBRE LA RECUPERACIÓ DEL PATRIMONI VALENCIÀ FINS L'11 DE JULIOL

El Refectori del Monestir de la Valldigna acull fins l'11 de juliol l'exposició "Restaura. Recuperant el nostre patrimoni", una mostra itinerant organitzada des de la Conselleria d'Educació i Cultura que recull alguns dels elements patrimonials de la Comunitat Valenciana que han estat restaurats i condicionats durant el període de 1995 a 2012.
Un dels principals objectius de la Generalitat Valenciana és la recuperació, conservació, protecció i difusió del patrimoni cultural, factor que ens ha convertit en l'única comunitat autònoma espanyola que disposa de sis organismes públics dedicats a acomplir esta finalitat.
A través de l'exposició "Restaura CV", el públic pot gaudir contemplant les principals actuacions en matèria de restauració patrimonial de béns mobles i immobles que ha dut a terme el Govern valencià en els últims anys, entre elles la del propi monastir de la Valldigna, una de les actuacions més emblemàtiques i en les que més s'ha invertit.
Paleontologia, etnologia, pintura, paper, orfebreria, arquitectura, arqueologia, escultura, tèxtil..., més de 7.300 actuacions en totes estes disciplines amb una inversió que supera els 200 milions d'euros invertits en 352 poblacions de la Comunitat Valenciana.
La Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural i Museus, la Fundació la Llum de les Imatges, l'Institut Valencià de Restauració i Conservació de Béns Culturals (IVC+r), la Fundació Jaume II el Just, la Fundació Blasco d'Alagó i la Fundació Pere Compte, és un referent nacional, europeu i mundial en la recuperació i la posada en valor del patrimoni historicocultural. Prova d'això és el gran nombre de reconeixements que la Generalitat ha rebut de part de les institucions més prestigioses del món durant tots estos anys, fet que demostra el rigor emprat en la recuperació del patrimoni de tots els valencians.
Per a esta importantíssima labor, la Generalitat Valenciana ha comptat amb la inestimable ajuda de diputacions, ajuntaments, universitats i altres entitats que compartixen l'interès per la recuperació dels nostres grans tresors patrimonials.