dimecres, 29 de juny del 2016

LA CONFLUÈNCIA AMB PODEMOS NO HA FUNCIONAT

El número dos i secretari Polític de Podemos, Íñigo Errejón, considera que l'aliança que la seua formació va arribar amb Izquierda Unida per a concórrer junts a les eleccions del 26 de juny sota la coalició Unidos Podemos no ha funcionat i, tot i que admet que no és "l'única causa", sí creu que ha contribuït a la pèrdua de vots. 
A Arc Iris capgirem el raonament com un mitjó: És a IU a qui no li ha funcionat l'aliança amb Podemos. Ja ho vam advertir. Les conseqüències són que IU es dissoldrà en un grup de 71 parlamentaris on hi ha marees, en comú, i Compromís, no tindrà ni grup ni portaveu, ni per tant visibilitat. I a més hi ha dos conseqüències encara pitjors: la delicada situació interna en la que queda IU, i el fet de pensar que aquesta vegada en solitari IU haguera aconseguit millors resultats que coaligat amb Podemos, amb grup propi i portaveu. 
No obstant això, qui ix a lamentar-se és Errejón, qui planteja "avaluar" la continuïtat del acte amb IU. Traduït: com que ja no ens és útil, puntada de peu i al carrer. 
 "És prou constatable, amb les xifres a la mà, que dos més dos han sumat menys", ha assegurat Errejón en una entrevista a TVE, en la qual també ha assumit la seua part de responsabilitat per la decisió de concórrer en confluència, ja que es va prendre "col·lectivament" en la direcció de la qual és membre. 
Errejón també ha mostrat en eixa entrevista els seus dubtes sobre el futur de la coalició i ha assegurat que "caldrà avaluar" la seua reedició en pròximes cites electorals. "Cal evitar quedar atrapats en etiquetes més estretes", ha avisat, i alhora ha admès que en esta campanya "potser" no han estat "prou útils" per no caure en això.
Ahí la tens. A l'altra que torne IU.