dilluns, 7 d’agost del 2017

EL MODEL DE FESTES ESTÀ ESGOTAT


Les festes de Simat, que enguany han caigut de ple en cap de setmana, han servit per demostrar que l'afluència de públic no té com a factor determinant les dates, i per tant el debat sobre el calendari mòbil de les celebracions era estèril. Estes festes viscudes en divendres, dissabte i diumenge, no han estat més multitudinàries que qualsevol altres celebrades entre setmana, i no han fet sino constatar que les festes han perdut atractiu. És un fenòmen que es ve observant de fa poc més d'una dècada, amb una pèrdua al degoteig de gent al carrer amb indiferència dels dies de celebració. Hi havia més gent al carrer el dia del ball de disfresses o la nit de Sant Jaume, que qualsevol dels tres dies de festes.
Per tant, caldria tancar el debat sobre els canvis de dates i obrir una reflexió col·lecctiva sobre el model de festes, partint de l'evidència que la fòrmula de varietés i revetla està esgotat. 
Innovar amb el programa serà l'única recepta vàlida, atés que les disponibilitats pressupostàries conviden més a fer servir l'enginy que la cartera. Allò ideal seria poder contractar alguna figura rellevant de la música i implicar als veïns en la preparació del programa de festes a través d'una mena de comissió municipal en la qual prengueren part totes les entitats i particulars interessats, on es pogueren escoltar propostes per fer unes celebracions que puguen recuperar l'atractiu que han perdut els darrers anys. No deixa de ser cridaner que l'única implicació dels veïns en les festes haja de ser a través de clavaris, clavariesses i confraries religioses.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest Ajuntament no tenia que canviar el model de festes? Que han fet? No res, criticar, criticar i criticar, pero de forment ni un gra. I desde ARc Iris, proposeu un nou model de festes. Es molt facil criticar, pero aportacions, ni UNA.

Anònim ha dit...

Que falsetat més gran. Esta pàgina s'ha passat anys criticant el model de festes, però ara, com manen els amiguets, crítica zero.

I respecte a la influència de els díes de la setmana quan es fa la festa, sols mirant els díes amb més afluència en diferència (dissabte, el de les disfresses i el 2on dia de festes) ja està dit tot