divendres, 14 de gener del 2011

CONVENI DE COLLIDORS

La patronal de magatzems de taronja i collidors proposa un retall del 10% en els sous.

Per si no hi havia prou amb els productors, ara toca el torn a la recol·lecció i manipulat.
El 31 d'agost del 2010 va finalitzar la vigència de 7 anys dels convenis del Manipulat i Recol·lecció de cítrics de la Comunitat Valenciana, acordats per la Patronal i la UGT (no el va firmar CCOO ni CGT).
A l'octubre passat va començar de nou la negociació d'ambdós convenis. Després de quasi 3 mesos, no sols no ha existit cap avanç, sinó que la Patronal del sector ha presentat unes plataformes retallant tots i cada un dels drets ja reconeguts.
En l'última reunió celebrada el passat 20 de desembre, els retalls, apart del 10% en els sous de magatzems i collidors, es refereixen bàsicament a restringir drets socials ja consolidats, desregular totalment la jornada laboral, crear noves categories professionals, introducció de nous models de contractació, ampliar la contractació a través d'empreses de treball temporal (ETT).
Tot això, sabent que diàriament s'estan cometent abusos desmesurats sobre els treballadors i treballadores, pagant per baix d'allò que s'ha marcat en el conveni i explotant aquelles persones que són contractades a través d'ETT.
A més de sous a la baixa, els treballadors i treballadores són sotmesos a jornades laborals que no corresponen segons conveni, que els obliguen a pagar preus abusius als amos de les furgonetes per a poder acudir a treballar i, que en cas de protesta, queden automàticament exclosos de les quadrilles, tot això amb el beneplàcit tant de les empreses com de les ETT.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ni el anar a collir ens queda.

un llauraor ha dit...

pero sempre es quedara paris,