diumenge, 26 de febrer del 2012

PER SI ERA POC

Per si teníem poc amb el tancament de cooperatives, amb les estafes a llauradors, amb la caiguda de preus i el tractat de lliure comerç amb el Marroc, el fred dels darrers dies ha gelat el 70% de la taronja que quedava als arbres. Les varietats que queden per collir, navel-lane sobretot, es paga a 14 cèntims el kilo, és a dir, a poc més d'euro i mig l'arroba, que és menys del que paguen els consumidors per kilo als punts de venda, on a més la qualitat de la taronja que s'està posant als mostradors fa perdre clients.
I com al gos flac tot són puces, els lladres i els punts de receptació estan estenent la pràctica de fer desaparéixer la collita de finques senceres. La Guàrida Civil ha desarticulat en la darrera setmana dues bandes dedicades als robatoris de collites, així com peladores destinatàries dels robatoris. Furtaven fins i tot la varietat valència, que encara està verda.
El desànim és tant que els llauradors ni tan sols s'estan preocupant de si tenen dret a cobrar assegurança o ajudes oficials per les gelades.

1 comentari:

Simater a València ha dit...

Demà a les 12:00h manifestació contra les retallades del consell en educació i la brutal càrrega policial a valència