dimarts, 29 de maig del 2012

EL PP TOMBA TOTES LES MOCIONS PRESENTADES PER EU-ARC IRIS


El darrer ple municipal ordinari, celebrat dilluns, 28 de maig, va ser una demostració més del poder omnímode del Partit Popular, que va tombar una a una les quatre mocions presentades pel regidor d'Esquerra Unida-Arc Iris, Víctor Mansanet, mentre que n'aprovava una del PSOE perquè no desaparega el servei de Pediatria del centre de Salut. Precisament EU-ARC IRIS va presentar fa quasi quatre anys una moció a favor de l'ampliació del servei de Pediatria i va portar endavant una campanya en premsa, acompanyada d'una recollida de firmes que va forçar les autoritats sanitàries a ampliar en dos dies més l'atenció pediàtrica a Simat. Aquella moció va ser aprovada per unanimitat, igual que la presentada dilluns passat pel PSOE perquè aquest servei no desaparega o siga reduït.
EU-ARC IRIS va presentar una moció contra la fusió dels ajuntaments i una altra contra la LGTfòbia per tal de "lluitar contra la discriminació per motius sexuals i identitat de gènere", segons indicà Víctor Mansanet, qui considera necessari seguir treballant a favor de la igualitat i del respecte a la diversitat afectivosexual. "Hem de reafirmar un compromís actiu amb els drets de les lesbianes, gais, transexuals i bisexuals i condemnar rotundament la discriminació i la intolerància que encara pateix aquest col·lectiu".
Mansanet proposà una sèrie d'acords perquè l'Ajuntament de Simat sol·licite que s'intervinga Bankia i que es nacionalitze totalment, per a "mantindre l'obra social i els llocs de treball" de l'entitat financera valenciana. Per al regidor d'EU-ARC IRIS, el panorama que ha deixat Bankia és "desolador per a la ciutadania i els fons públics", ja que les caixes perdran la seua participació, el contribuent haurà de posar més diners per la via dels impostos, mentre que els fondos d'inversió, que controlen una part substancial del Bankia, arreplegaran els fruits d'aquesta desastrosa situació". Víctor Mansanet acosa el Govern central de "nacionalitzar els actius tòxics", la qual cosa representa per al portaveu d'EU-AI "socialitzar les pèrdues i intoxicar la societat".
Reclamació de béns a l'església
D'altra banda, EU-ARC IRIS  reclamà a l'Ajuntament de Simat, per mitjà d'una altra moció, que "procedisca al cobrament de l'impost de béns immobles (IBI) perquè l'església catòlica deixe de tindre privilegis, contribuïsca a pal·liar la crisi econòmica local i  pague religiosament l'IBI i altres impostos dels quals està exempta, com per exemple l'ocupació de la via pública en determinats actes religiosos (processons)".  Víctor Mansanet va exigir que l'Ajuntament registre com a edificis o espais públics municipals "tots aquells béns immobles i rústics que estiguen ocupats actualment per l'església catòlica a Simat amb la finalitat de dotar-los d'una funció pública de la qual es beneficien tots els veïns i veïnes", i assenyalà el "corral" que hi ha darrere la casa abadia i les antigues escoles parroquials, entre d'altres.
Víctor Mansanet creu que "ja va sent hora d'acabar amb certs privilegis i injustícies que s'amaguen darrere l'etiqueta de la tradició", i va dir en el plenari que actualment s'estan deixant d'ingressar vora 3.000 milions d'euros anuals en concepte d'IBI per no exigir-ne el pagament al'església catòlica. En un país tan catòlic com Itàlia, seu del Vaticà, s'han començat a recaptar impostos a l'església pels seus béns immobles per a ajudar a millorar les finances de l'Estat. "Si l'Estat ingressa eixos diners i es retallen partides en despeses militars, privilegis econòmics a polítics, casa reial i events inútils, i si s'eliminen les diputacions i el Senat, podríem invertir en una millor qualitat de la sanitat, l'educació i en investigació, però el PP no està per aquesta labor, sinó per una altra ben distinta", afirma Mansanet.
Altres assumptes del Ple
En el Ple de dilluns passat, es va ratificar l'aprovació del model de conveni singular amb la Diputació de València per a la instal·lació de gespa artificial en el camp de futbol, i es va aprovar la concessió de suplements de crèdits a diverses partides per a intervindre en la conservació i manteniment de Col·legi Públic Valldigna, la Biblioteca Municipal, el Poliesportiu, festes, prevenció de riscos laborals i treballs d'altres empreses per un total de 7.503 , i es va donar compte, entre altres coses, de les obres de reubanització (reforma i adequació) del carrer Muntanyeta i accessos, en la Font Menor, subvencionades en part per mitjà del Pla Provincial d'Obres i Serveis de la Diputació, amb un pressupost de 51.953 € i 9.351€ d'IVA. El projecte de les dites obres ha estat redactat per l'arquitecte simater Juan José Sancirilo Camarena.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Digueu-li a Víctor que abans de donar classes de valencià, que es preucupe un poc de corregir faltes de la web del seu partit i també de lo que ix de la seua pròpia boca, segons la web... per exemple en aquest xicotet troç de l'article:

"...fondos d'inversió, que controlen una part substancial del Bankia, arreplegaran els fruits d'aquesta desastrosa situació". Víctor Mansanet acosa..."

Anònim ha dit...

ya era hora por fin nos quitan el avergonzante puntocat de la web que los catalanistas del tritejero nos impusieron
eldiaridesimat.blogspot.com

Anònim ha dit...

jajajajajajajajajajajjaja

eldiaridesimat.blogspot.com mireu-ho perfavor, ja tenim intereconomia a Simat!!!

Anònim ha dit...

pero a qui collons an posat ahi per a fer els articles eixos?siga qui siga a entrat ben envalentonat i desde luego no fara molts amics.ENTRA PEGANT!!!AHI VA UNA PERLETA DE ESTE INDIVIDUO/A ---------------------------L´Ajuntament de Simat ha canviat ja el vergonyós domini .cat el qual ens venia a Catalunya de la forma més rastrera per part dels partits procatalanistes psoe, bloc i esquerra.

La normalitat territorial torna a Simat. Una gran decissió de l´Alcalde Sebastián Mahiques.

Anònim ha dit...

Jo crec que la idiologia d'eixe blog està gestat en una cotxera de la plaça

Anònim ha dit...

Sebastián, la extrema derecha del PP te pisa los talones. Al paso que van, te destronan, te mandan a freir espárragos i resucitan a Franco. Y tu te dejas querer. Cómo vas a solucionarlo? Estoy intrigado.

Melissa hogan ha dit...

Ben je een huis of een vrouw? Het heeft enige financiële spanning of heeft geld nodig, onze methode biedt de mogelijkheid om het bedrag van de benodigde lening aan te geven en ook de duur waarmee de lening met een rentevoet van 3% volledig kan worden verkregen variëren van $ 3.000 tot $ 150.000. $ 00. Dit geeft u een echte kans om de nodige fondsen te verkrijgen. De geïnteresseerde kandidaten moeten per e-mail contact opnemen met. zennitloanfirm@gmail.com !!!!!!!!!!!!! ..............................