dimecres, 23 de maig del 2012

JOSEP LOZANO, A SIMAT


Divendres, 25 de maig, a les 8 de la vesprada, l'escriptor Josep Lozano impartirà una conferència sobre la novel·la històrica sota el títol La història en la literatura del País Valencià en el Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, en un acte organitzat per l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, l'Associació d'Ames de Casa, i en què col·labora la Fundació Jaume II el Just de la Generalitat Valenciana.
La conferència s'emmarca dins dels actes programats del Curs de Valencià que imparteix el també escriptor, crític literari i periodista Víctor Mansanet, qui presentarà l'autor de Crim de Germania. "Volem portar a Simat el bo i millor de la literatura actual, i hem començat per Josep Lozano", a qui Mansanet considera "una de les figures més reeixides de la narrativa catalana de tots els temps". El programa preveu la presència de l'autora local Lourdes Boïgues, per al 15 de juny per a parlar de literatura juvenil. Ja a la tardor, visitaran Simat el poeta Pere Bessó (premi Ausiàs March), Manel Joan i Arinyó (premi Enric Valor), Vicent A. Moreno (actor de doblatge, guionista i autor d'Una altra història) i hi haurà una taula redona sobre premsa esportiva amb els periodistes Cayetano Ros (El País), Enric Orts (El Punt-Avui), Alberto Soldado (Levante-EMV) i Jaume Tamarit (Canal 9).
Finalment, també està prevista una mesa redona sobre música tradicional i popular amb l'assistència de Ximo Caffarena (músic i compositor), Vicent Torrent (Al Tall) i els cantautors Pep Botifarra i Pau Alabajos, a més d'un col·loqui sobre la dona i la literatura, amb Encarna Sant-Celoni, Dolors Jimeno, Lourdes Boïgues, etc.
Josep Lozano i Lerma va nàixer a Alginet (la Ribera Alta) el 1948. És autor de la mítica novel·la Crim de Germania (premi Octubre, 1979) i d'Ofidi, amb la qual va guanyar el prestigiós premi Prudenci Bertrana el 1990. Aquest mateix mes ha publicat una edició crítica de l'obra del dietarista mossén Josep Porcar (València, 1560-1629) titulada Coses evengudes en la ciutat i regne de València (Universitat de València, 2012). Ha escrit també Ribera (premi Ciutat d'Alzira, 1991), els llibres de relats Històries marginals i Laodamia i altres contes, i la novel·la històrica El mut de la campana (Bromera, 2003).

15 comentaris:

comcam ot ha dit...

qui es el regidor d´educació victor o les ames de casa? organitzen el curs de valencià, presenten llibres.... faeneres!

TÀNIA LA REVOLUCIONÀRIA ha dit...

Sou com "el perro del hortelano" ni menjeu ni deixeu menjar. Em pareix increïble que en alguns comentaris es tireu les mans al cap perquè la regiduria de cultura no fa res, cosa que és deveres, i també es poseu les mans al cap quan alguna entitat o persona organitza qualsevol cosa cultural en aquest poble. Cada vegada esteu pitjor!!! Si tinguereu algun trellat no pensarieu si és Víctor o Eladi o Agustina o qui fóra, agrairieu que algú altruistament fera alguna cosa per aquest poble, que està en perill de mort des de fa algun temps i fent xarrades i cursos de valencià és una manera d'entretindre i culturitzar a la gent, cosa que no crec que estiga gens malament. Perquè tú, que tant ho critiques no penses alguna cosa i la dus a cap sense cobrar un duro sols per fer alguna cosa de agrair pel teu poble? Prova, portser et trobaries millor que criticant sense trellat.

Comcam Ot ha dit...

No t'enfades dona! Des del carinyo agraisc l'espenta altruista d'esta legislatura despres de descansar politica i culturalment l'anterior.

Anònim ha dit...

alguns dels persontges que anuncieu, no aceptaran ni per casualitat intervinre en l'esperpent d'EU-ACAIS, SOU LA VERGONYA DEL PV !

Anònim ha dit...

L'esperpent varen ser el tres anys de tripartit, barallant-se per vore quin dels tres era el primer en eixir en la foto.
Això si que era una vergonya.
Ja va fer be EU de no apegar-se a eixa fòrmula hipòcrita i artificial.

Anònim ha dit...

Tota la raó!!! Tot son plaques d'inauguarció per tot arreu.

Anònim ha dit...

Tota la raó!!! Tot son plaques d'inauguarció per tot arreu.

Anònim ha dit...

Aixo de que la regidoria de cultura no esta fent res sera la teua opinio.Perque en un mes i mig san fet uns cuants actes.

Anònim ha dit...

Les plaques son pels que fan coses qui no fa res, cap placa pot posar.

Anònim ha dit...

Les plaques són fàcils de posar. Si fan un sopar d'excursionistes i es gasten 4000 euros en un monolito commemoratiu, la placa queda devaluada, com les de les obres del plan Zapater, que més haguera valgut que no haguera hagut plan. Amb motius com eixe es poden ficar moltes plaques: esta verbena va ser celebrada sent alcalde Seba el de la Pista, esta carrera va ser celebrada sent alcalde Seba el de la Pista, este pasacarrer de la banda va ser celebrat sent alcalde Seba el de la Pista, etc, etc, etc, i aixina tot.

Anònim ha dit...

Jo de Seba el de la Pista encara no ne vist cap, les que si que vec son les dels TRI-TEJEROS i clar, al ser tes Alcaldes... Tira-li compte.

Anònim ha dit...

seba el de la pista no ha fet res. Poca placa pot posar! si acas per este carrer es passeja tots els dies sebastianet I el passejador, zas placa!

Anònim ha dit...

Qui es el "passejador" ??????

Anònim ha dit...

El regidor de cultura, encara no havia pres possessió i ja estava president actes i presentacions de llibres. si això ho fan altres, els hagueren afusellat.

És estrany que Víctor no donara classes durant els anys anteriors i ara que governa el PP, està molt predisposat.
Toca, toca, que venen.

Anònim ha dit...

El que és realment estrany no és que durant els anys anteriors Víctor no fera cursets de valencià, el realment estrany és que durant els anys anteriors no es fera CAP curset de valencià. Nyas cabàs.