divendres, 25 de maig del 2012

UN ANY DE MONOPARTIT: NI AVANT NI ARRERE

El 22 de maig de 2011 es van celebrar eleccions municipals. El PP, amb la seua primera majoria absoluta, venia carregat d'esperances per a més de 900 persones que van recolzar la llista que encapçalava Sebastián Mahiques. Un any després, però, el balanç és pla: ni avant ni arrere. 
Tot i que el nou equip no va prendre possessió fins a la meitat de juny, es pot dir que estem a la casella d'eixida. És com si correguérem sobre una cinta automàtica. Seguim sense model de municipi, sense plans de futur, sense expectatives de millora econòmica, sense Pla General, les noves zones urbanes paralitzades, i el turisme en stand by.
No hem abandonat la casella d'eixida, però mentrestant hem vist desaparéixer dos cooperatives agrícoles amb els seus centenars de llocs de treball, i una nova empresa simatera està gestionant el seu trasllat a Tavernes a causa del retard en la creació de sòl industrial, segons ha confirmat la consultora que fa d'intermediària per a l'empresa. 
Si afegim la crisi general, les retallades,  la fallida de la Generalitat, i que l'Ajuntament ha de fer modificacions de crèdit per a fer reparacions al col.legi públic que la Conselleria no pot fer, tenim el preparat idoni per guanyar el primer premi a un concurs de cóctels.
L'arquitecte Bernardo Montserrat, bon afeccionat als camps de golf, segueix sense tirar endavant el Pla General de Simat. Arc Iris no vol pensar que el tècnic paralitza a consciència el Pla General  en espera de que escampe la crisi i els especuladors tornen a somiar amb el golf. Volem pensar, per contra, que va sobresaturat de feina.
El govern local del PP sembla embossat en la pura, dura i mecànica gestió administrativa, en el dia a dia. Hauran canviat les formes, sostenen uns, però no només de formes viu el poble. O el PP de Simat desencalla el Pla General i presenta al poble un pla de futur creïble i esperançador basat en el turisme cultural i de natura, en l'atracció d'empreses i turistes, i l'estímul al comerç, o caldrà recordar-li que la seua majoria absoluta és fràgil. 

28 comentaris:

Simpatizant del BLOC ha dit...

en este polbe al màxim que es pot aspirar es a ser cap de una colla de collidors, en fi el tren ja esta pasant si no pujem malament

Anònim ha dit...

El govern actual és pp+eu, SIGUEU SINCERS, victorert fent de regidor de cultura, vosaltres amb una minsa crítica... toqueu-se el nas. NOSALTRES NO ESTEM TONTOS !

Anònim ha dit...

Si ara resulta que no sou tontos.
Heu estat 16 anys fent-se el tonto mentre Palomares fea i desfea lo que li donava la gana (amo i senyor), i ara resulta que ja no sou tontos.
A altres amb eixe cuento.

Anònim ha dit...

lo que cou cura xiquet, has picat com a bon picaron que eres: ACAIS, EU i Victoret governen amb el PP, han recolzat al PP i son una vergonya, igual que va fer AURELIET amb el PSOE. Una cosa no lleva altra

Anònim ha dit...

Ací sempre piquem els tontos, no com tu que ja has dit q tonto no eres.
Quan de listo hi ha pel mon i que poc contribuixen a arreglar-lo.

Anònim ha dit...

Sabeu lo que val fer cada m2 d'un polígon? Voleu que Simat segueixca engrossint la llista d'Ajuntaments que desde el 2007 han fet polígons i ara tenen un bon descampat amb voreres i faroles? Si ho voleu pagar vosaltres molt be, pero si voleu que eixa important inversió la pague el poble, que està econòmicament en la UVI, aneu apanyats.

Anònim ha dit...

Antes no es podia fer el polígono perque era massa pronte i so s'atrevien.
Ara no es pot fer perquè ja hem fet tard i tenen por.
Per a que volem politics en l'ajuntament?
Per agranar carrers i apanyar quatre tuberies tots som bons.

Anònim ha dit...

13:30 Sebastian està fent-ho mal, d'acord, pero una de les coses que ha fet be es no fer polígon.

Pero quan es més lògic atrevir-se? quan el poble no té diners per a fer-lo ni les empreses per a instal.lar-se? es que més de caixó no pot ser...

Anònim ha dit...

El Tricicle ja va fer figa, ara el Monopatí fa figa. Ara només ens falta provar Arc Iris.

Anònim ha dit...

com es nota que gent de Arc Iris pensava fer-se de or amb terrenets del polígon i ara estan nerviosets reclamant-lo perque no els ixen els compters.

Pues tots especuladors se'n poden anar a ...piiiiiiiiiiiiiiiiiii

Anònim ha dit...

El polígon va a càrrec dels propietaris a canvi de plusvàlues i revaloritzacions. Les empreses, si més no les locals, necessiten sòl, i si no pregunteu a Kolenko, a Josay i a David Mogort, que van comprar terra i encara estan esperant el polígon, o a Aluminis Simat, que va acabar fugint a altre poble, i altres que també fugiran per la incompetència simatera.

Anònim ha dit...

El poligon s'havia de ver fet en temps de Palomares, però clar, siguent alcalde estava massa ocupat amb els seus negocis particulars.
Com sempre: per a que a uns pocs els vaja bé, a tots els altres els ha d'anar mal.
Cap novetat.

Anònim ha dit...

collons xiquet quina manieta en palomares dels collons,avore si et recicles ja de una volta que sempre esta igual.pues no ha plogut ni res desde palomares cap aci.

Anònim ha dit...

No ha plogut tant des de Palomares, no cregues. Cinc anys i després encara fent i desfent amb el tricicle. I cinc anys en la història d'un poble no son res. Si haguera fet el que calia i no el que no calia ara no estaríem com estem.

Anònim ha dit...

Ausaes que ha plogut des de palomares cap ací.
Tu donat compte si ha plogut, que encara està tot banyat des d'entonces.

Anònim ha dit...

Ves a preguntar-li a Colenco, Josay, David Mogort o Aluminis Simat si després d'esta crisi tenen el conter dels banc o no tiritant. I et contestaran que pague ta tia la urbanització i les instal.lacions. I els bancs també estan esperante en els braços oberts per a fer-te un prèstec

Anònim ha dit...

Sí, i quan els bancs ens estaven esperant amb els braços oberts i tot eren alegries, perquè no es feia el polígon? Ens ho pots explicar?

Anònim ha dit...

Que siiiiii, que en el passat es va fer mal, si voleu que Arc Iris pose una secció per a que seguiu parlant del passat tot el que vullgau. Pero pot algu aportar algo per al present i futur sense dir desficacis??

Anònim ha dit...

El present i el futur no canviarà mai, si les idees i els comportaments dels que volen manar, son el mateixos d'abans.
I d'això Simat va prou servit.

Anònim ha dit...

anem a vore ;pero exactament que es el que li pasa a simat?que es el que esta tan amargos com per a tindrevos tan amargats?perque sincerament crec que els que estigen al carrec de l'ajuntament podran ficar o llevar faroles,asfaltar caminals,apanyar voreres,i totes eixes coses que fasen falta en un poble.pero la meua pregunta es:de veres esteu esperant a que sebastianet o cualsevol altre alcalde de turno vols solucione la vida?
perque si es aixi esteu ben apanyats. sols hi han dos postures,o intentes solcionarte els problems o ets part del problema.

Anònim ha dit...

Vale, pues abolim els ajuntaments, perquè per a canviar faroles no cal cap ajuntament. Les institucions han de posar les bases per a la prosperitat col.lectiva. Si no és així, la institució no funciona. Per això uns països van bé i altres van mal, i unes ciutats van bé i altres van mal, i uns pobles van bé i altres van mal. La diferència està en les autoritats i la capacitat de crítica de la ciutadania.

Anònim ha dit...

I enyooooooooooooooorrrr!!!!

Anònim ha dit...

27 de maig de 2012 20:46 Molt ben contestat

Anònim ha dit...

pues res a espereraaaaaar en veure si cauen de madures.jo per si de cas anire fent cami i anire apanyantmeles (com sempre),perqu el que es jo,no espere que vinga ningu a solucionarme la papereta,al reves em toca pencar i de valent per a poder fer front als vora 800 euros que ens han demanat els de l'ajuntament(que aixo si que eu fan de lujo),de cotxes,basures,guals,aigues,etc,etc...

Anònim ha dit...

tranquil que això Sebastian ho destina a coses de primera necessitat i a polítiques per a moure la destrossada economia simatera... com per exemple invertint 200.000 euros en gespa artificial!!!

ens riguem per no plorar

Anònim ha dit...

ya era hora por fin nos quitan el avergonzante puntocat de la web que los catalanistas del tritejero nos impusieron
eldiaridesimat.blogspot.com

Anònim ha dit...

antes de fer-te tanta publicitat apren a escriure en valencià, troç de suro!!!!

Anònim ha dit...

este tio del "punto"deu de ser idiota perdut,no?