dimecres, 30 de maig del 2012

VARES DE MESURAR







Article de Marc Cabanilles
Recentment s'ha alçat polèmica amb l'anunci de la instal·lació de la gespa artificial en el camp de futbol, que podria suposar una despesa de 200.000 euros per a les arques municipals.
La polèmica és del tot natural, tenint en compte la situació econòmica per la qual travessa Simat. Com també és natural que hi haja opinions a favor i en contra, segons els interessos i la situació de cada persona.
En canvi, és curiós que altres actes o activitats, no generen la mateixa polèmica. I ens referim concretament als bous.
Deixant de costat l'aspecte del maltracte animal (que ja és deixar), i tenint en compte només la part econòmica, estarem parlant de 50.000 o 60.000 euros cada any, a gastar en tres dies de festes.
Si comencem a comptar des de l'any 2007, en què va començar la crisi, i ací seguírem fent com que no ens afectava, estem parlant de 300.000 o 360.000 euros, gastats en 18 dies (3 dies per cadascun dels 6 anys).
Ja l'any passat, al juny del 2011, Arc Iris va enviar una carta a l'alcalde, i entre altres coses, li exposàvem el següent:
" Prove per una vegada a suprimir els bous a Simat, amb la qual cosa aconseguirem un doble objectiu: Estalviar uns bons diners (quant és Sr. alcalde 50.000 o 60.000 euros? ), per a dedicar-los a altres coses més urgents i al mateix temps, deixar de maltractar animals en uns dies que haurien de ser festes cíviques (cívic ve de civilitzat)".
Ni cal dir, que com tantes altres peticions i mocions presentades, no ens van fer ni cas. Perquè fer cas venint d'Arc Iris?.
Doncs bé, si ara sembla que no és oportú gastar 200.000 euros en una gespa artificial (que dura una mitjana de 10 anys) i que serà usat per diverses generacions de joves esportistes, en sembla que tampoc és oportú gastar altres 60.000 euros en tres dies per a maltractar animals, llevat que ens compense, ens alivie, i ens millore l'ànim, el fet de saber que hi ha éssers vius que encara estan pitjor que nosaltres, i que poden ser usats com a divertiment per a oblidar el malament que ho estem passant.
O si voleu, canviem la vara de medir: Pareix més barat, gastar 200.000 euros que disfrutaran els esportistes durant 10 anys, que no 60.000 cremats en tres dies per a maltractar animals.
En fi açò és el que tenen de bo les vares de mesurar: Que cadascun es fa la seua i així sempre ens ix bé la mesura.

39 comentaris:

Anònim ha dit...

Tu creus que este article te ara algun sentit? Si no s'han llevat els bous en governs d'esquerres vols que ara Sebastian ho lleve? Marc, lleveu-se la careta ja els de Arc Iris i posicioneu-se clarament en contra de la gespa que lo únic que feu és marejar la perdiu... serà que esteu a favor d'eixa megadespesa en oci durant la crisi??

Anònim ha dit...

En els temps que corren jo estic en contra de qualsevol megadespesa en oci, siga en cesped artificial o siga en bous.
Aixina ho entenc jo, i pense que això vol dir l'article.

Anònim ha dit...

Ací tot és evitar criticar la gespa:

- en la primera notícia on es fa menció digueu: "Els detractors d'esta iniciativa consideren que no és el moment de recórrer al deute per finançar una actuació d'este tipus. Més valdria, afirmen des d'esta corrent..."

- La segona és una crítica del PSPV

- Després feu un repàs de l'utim any i inexplicablement no feu menció al tema més polémic fins al moment

- I per a remataro ací Marc diu que "Com també és natural que hi haja opinions a favor i en contra, segons els interessos i la situació de cada persona." i ràpidament es lia amb el tema dels bous...

En la meua opinió, i com a votant d'EU, exigeix que es posicioneu clarament a la part dels que menys tenen i més mal estan passant-ho en la crisi. No sé si eixos 200.000 euros podrien servir per a pal.liar d'alguna forma, directa o indirèctament primeres necessitats de 1,2,10 o 100 famílies de Simat. Pero el que tenim que tindre tots clar, es que en aquests moments els diners deuen anar destinats a aquestes finalitats i no a activitats purament d'oci,

Anònim ha dit...

Marc ja està clar perque es digueu Arc Iris... perque cambieu més de color que el Camaleó, i ara vos convé estar en modo azul.

TÀNIA LA REVOLUCIONÀRIA ha dit...

Jo no sé si hi ha un article o vint, perquè si lliges les opinios cadascú llig una cosa diferent a l'altre. El que diu Marc és que estem protestant per gastarmos 200.000 euros i quan s'ha parlat de llevar els bous ens hem posat les mans al cap (encara m'hen recorde dels comentaris), quant costa 60.000 euros a l'any i que si els haveren llevat fa 5 anys quant va començar la crisi ens haguerem ahorrat 300.000 euros que ens havera servit per pagar la gespa sense demanar crèdit i tindriem 100.000 euros per ajudar a les persones necessitades. En realitat et fa que pensar que per tirar-li cacaus a un bou o xuplar tota la vesprada durant tres dies et coste 60.000 auros en aquests temps. Crec que estem bojos.

Anònim ha dit...

A vore Tània, jo sóc el primer que estic d'acord en llevar els bous... pero no està ara el tema de la gespa en taula?? pues aclarim-lo i debatim sobre ell. El que realment passa es que els de Arc Iris estan intentant amagar el tema de la gespa parlant ara de les vaquetes, ja que per lo vist per algo no els interessa parlar de gespa.

Es veu que el no criticar la gespa és un més dels compromisos (contradictoris perque són d'esquerres) que han agafat amb Sebastian durant esta legislatura, en la que està vegent-se qui són realment els de Arc Iris

P.D.: Després si voleu parlem i debatim del tema "bous" durant 1 any si fa falta

Anònim ha dit...

Deixat de xorrades.
No vec jo que l'arc tinga cap compromís amb ningú (ni tants sols amb EU),i tampoc vec que amaguen res.
Lo que no pots ser es per una part estalviar 200.000 euros en césped i a continuació gastarse-los en tres dies de bous i dos verbenes.
Sigam coherents.
Tot va lligat

Anònim ha dit...

Quan el tripartit va anunciar amb bombo i platerets que anava a comprar el trinquet sense cap ajuda ni subvenció, els de l'Arc Iris van lloar la iniciativa. La diferència és que el trinquet no s'ha comprat i la gespa sí. Ale, tira-li Martí.

Anònim ha dit...

Quan el tripartit va anunciar amb bombo i platerets que anava a comprar el trinquet sense cap ajuda ni subvenció, TOTS (inclús el PP) VAN LLOAR LA INICIATIVA.
Serà que tenien un pacte de legislatura?.

Anònim ha dit...

Esta seudoesquerra especuladora, hipòcrita, mentidera, i progolf no tornarà a governar en Simat en la miserable vida. Cada dia fan més mèrits.

Anònim ha dit...

No compareu el trinquet amb la gespa. Quan a lo de la gespa haviem acabat d'entrar en crisi i no sabiem la magnitut de la mateixa. Hui, en 2012 ja sabem que tant l'economia española com la simatera (mireu on estan les coperatives) estan hasta dalt de merda i les megainversions en partides de oci (ja siga en bous o en gespes) deuen acabar inmediatament.

Anònim ha dit...

Jo alucine.
La gent no sap llegir o que?
L'articul ve a dir això mateix: Que ni gespa ni bous, pero gastant sempre el mateix criteri per a decidir.

Anònim ha dit...

Direu lo que voldreu d'arc iris, però quan ningú es plantajava lo de la gespa, ells ja demanaven que no es gastaren el 60.000 euros en bous.
I ací s'han fet bous en dretes i en esquerres, aixina que ningú pot parlar molt alt.

Anònim ha dit...

Direu lo que voldreu d'arc iris, però quan ningú es plantajava lo de la gespa, ells ja demanaven que no es gastaren el 60.000 euros en bous.
I ací s'han fet bous en dretes i en esquerres, aixina que ningú pot parlar molt alt.

Anònim ha dit...

Si Arc iris té un pacte amb el PP, com es que els han tombat totes les mocions que han presentat?.
El tripartit també li va tombar casi totes les mocions.
Seria que també tenien un pacte amb el tripartit?
Lo que vec es que costa poc dir bulos i tonteries (i si eu fas anònim, encara costa menos)

Anònim ha dit...

Home, algo tenen que fer per a dissimular, no? Si soles falta que es morregen Sebastián i Víctor a la porta de l'Ajuntament!!!!

Anònim ha dit...

Si u NO parla en els adversaris politics, és un maleducat, un fanátic, una persona en la que no es poc treballar....
Si u SI que parla amb l'adversari polític, és que tenen un pacte, es morregen, ens enganyen....
Esteu al cap del carrer i no serviu més que per a posar quatre tonteries anònimes.

Anònim ha dit...

tanieta reina tas pegat una ratllada en el tema dels bous que fins i tot ta surtit el compte de la lletera.
podries aver continuat llevant verbenes,provesons,pasacarrers...tendriem el poble mes aburrit del mon pero al menys ens averen sobrat molts mes diners per a la gespa.

Anònim ha dit...

per comensar la capsalera del article es un camp de futbol precios i llustros i per contra un bou agonitzant.ni el camp de simat es quedara aixina en la pu..vida per molt de gespa artificial, ni mai em fet en este poble ni la mitat de la mitat de mal que pareig que li han fet a este pobre animal.per tant la meua concluciò es, que a mi que me la bufa el futbol i tot el que el rodega em tindre que tragar la gespa, i a vosaltres que pareig que fer correr a un animal durant 25 minuts i ferli algun retall(el qui satrevixca)es de jutgat de guardia tambe sels tindreu que tragar,i lo de que en festes el personal siga civic o no en virtut de si fan bous o no,tan important i tan xulo et trobes tù com per a escriureu i quedarte tant tranquil despres de insultar al personal de simat?

Anònim ha dit...

Deu Marc, eres calcat a Golum!

Anònim ha dit...

Si Víctor(EU-ARC IRIS multicolor) està en contra de la gespa(gespa de golf i gespa de futbol),
PREGUNTE: com és que el seu vot és L'ABSTENCIÓ? TOCAVA VOTAR NOOOOOO.

No entenc res, molt de bla, bla , bla i després a recolzar a Sebastià. Què voleu si vos heu criat a la porta de la pista tots juntets, marc, gerard depardie, victor mansa, trigo, sebastianet, entre got i got,...calbot.

Anònim ha dit...

Jajajajajajajajaja!!! "gerard depardie"

Anònim ha dit...

Quanta raó té l'articul: Moltes vares de mesurar.
Si criar-se a la porta de la pista vol dir que son de dretes, ja em dirás els que s'han criat baix les sotanes dels retors, que en BLOC n'hi han uns quants.

Anònim ha dit...

Je,je,je
Entonces els que s'han criat en la plaça, a la porta dels bancs, seran tots un xorissos.

Anònim ha dit...

pues no se que dirte pero l'ajuntament esta ben a prop...

Anònim ha dit...

60.000 euros sera el que costara totes les festes, no els bous i prou.
12.000€ IVA inclos, es el que va costar l'any passat els bous.
12.000 x 5 = 60.000 leuros.
aleshores per a poder pagar una gespa artificial, simplement ens farien falta mes de 15 anys.
aixi que ja ho teniu b de mentides, i falsetats.
Feia casi un any que no entrava a la vostra web, pero vist el vist, crec que em tornare a tirar uns 1.000 anys mes sense entrar. doneu ASCO.

Anònim ha dit...

Deu quins personatges, inventant-se xifres per a recolzar a l'alcalde, deu quin partit de xuplaculs

Anònim ha dit...

Al de l'ascoi al de xuplaculs:
Primer. lo que a mi lo que en dona asco es gastar-se 60.000, 12.000 ó 1 euro en maltratar animals mentre la gent està pasant-ho tant malament.
I segon, més val que estigau 1000 no, millor 3000 anys sense entrar ací, perque insultar als que no son de la vostra opinió, diu molt poc de vosaltres.
I tecer, si Simat está com està és gracies als que han manat, començant pel PSOE, passant pel tripartit, i acabant pel PP que ha tingut majoria absoluta gràcies a lo bé que au va fer el tripartit.

Anònim ha dit...

Eeeeu! En esta pagina sols parleu de fer la contraria a tot el mon. No voleu que fasen el camp de gespa artificial perque tots els d'esta pagina sou uns personatges amargats. Doneu ASCO xorisos mes que xorisos.

Anònim ha dit...

Sense bous en festes es una merda de festes amargats!!!

Anònim ha dit...

Clar com a Catalunya han prohibit els bous, estos de l'Arc Iris tambe volen perque son catlanistes. Personatges i ridiculs.

Anònim ha dit...

Un nivell increible !!
En quatre frases les paraules que han gastat son:
asco, xorisos, amargats, ridicul i merda
Estos encara donen la seua opinió, i hasta posen la foto, pero vosaltres no sabeu més que insultar darrere l'anominat.

Anònim ha dit...

I enooooooooooorrrr!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

I enooooooooooorrrr!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

I enooooooooooorrrr!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Lo que és una merda i dona asco, és que arriben les festes i no tinc ni dines ni feina.
L'articul no diu cap desficaci. I en té igual si les vaques costen 60.000 euros com si ne costen 10.

Anònim ha dit...

Darrere l'anonimat com tu

Anònim ha dit...

que el penses que si no sels gasten en la gespa artificial i en els bous al carrer, tels donaran a tu?

Anònim ha dit...

Com es nota que tu ja tens faena.
Faena és lo que podrien donar-li a la gent si no es gastaren els dines en tonteries.