diumenge, 9 de desembre del 2012

LA CUP VOL IMPLANTAR-SE AL PAÍS VALENCIÀ DESPRÉS D'HAVER ENTRAT AL PARLAMENT DE CATALUNYA


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) vol expandir-se al País Valencià i Balears i la seua primera iniciativa en el Parlament serà presentar una moratòria per a frenar els desnonaments "apel·lant als drets humans i al dret humanitari".

El diputat electe de la CUP Quim Arrufat ha explicat que es marquen com a objectiu intensificar la seua presència en els municipis després d'aconseguir en el passat 25-N entrar en el Parlament en les primeres eleccions autonòmiques on concorria aquesta formació independentista i d'esquerres.

En aquests moments, el partit té relació amb dues candidatures "germanes" a Mallorca -concretament, Bloc per Felanitx i Alternativa *per Pollença- i també vol ampliar la seua presència municipal a Catalunya, ja siga mitjançant acords amb altres llistes o expandint la seua presència mitjançant 'casals' i associacions cíviques. A la Safor i la Coster la CUP té implantació a Benifairó i Barxeta.

Per exemple, en el Vallès Occidental tenen acords amb altres forces, i la CUP juntament amb altres partits locals formen part de 'Candidatures Alternatives del Vallès' (CAB), que compten amb un representant en el consell comarcal.

"No volem que el Parlament siga nostra pota central. Volem estar en el carrer", ha explicat Arrufat, que ha indicat que l'objectiu és que ell i els altres dos diputats de la CUP compaginen la seua labor en la càmera catalana amb el contacte directe amb la ciutadania.

Per a aconseguir aquest objectiu, ha indicat que els tres diputats de la formació es dotaran d'un consell assessor on participen membres de la CUP, militants d'altres organitzacions de l'esquerra independentista i representants de moviments socials.

Els objectius de la CUP passen per impulsar una consulta d'autodeterminació en la nova legislatura, més participació de la ciutadania en la presa de decisions, que un futur Estat català incloga també tots els territoris de parla catalana i la construcció d'un nou model social i econòmic.