dissabte, 27 d’abril del 2013

VÍCTOR MANSANET PARTICIPA EN UN DOCUMENTAL SOBRE AL TALL

Víctor Mansanet en el rodatge del documental sobre Al Tall en el Monestir de la Valldigna. FOTO: E. Mahiques.


Víctor Mansanet serà un dels protagonistes del documental que està elaborant-se sobre la vida artística i la repercussió social que ha tingut Al Tall en la societat valenciana. Un equip de rodatge es va traslladar ahir divendres a Simat per gravar una llarga entrevista al biògraf d'Al Tall, autor de tres llibre sobre la trajectòria artística i la repercussió social del cèlebre grup musical. El documental, que portarà el nom del darrer llibre de Mansanet editat per Bromera (Una música per a un poble), està dirigit per Toni Medall i produït per Miquel Francés, i serà editat per la Universitat de València. El Monestir de la Valldigna ha estat escenari de fons de la llarga entrevista feta a Víctor Mansanet.

La Universitat de València, a través del seu Taller d'Audiovisuals, està realitzant un documental biotòpic de caràcter divulgatiu i cultural sobre el grup Al Tall. En este documental es fa "un recorregut per la seua llarga trajectòria musical, emmarcada en els darrers 40 anys d'història del País Valencià", segons Miquel Francés. El propòsit d'este documental és "posar de manifest que, malgrat el seu adéu, Al Tall no se'n va perquè la seua obra i la seua empremta en el món de la música i de la societat valenciana perduren", indica Francés.

Entrevistes

Una part important del documental es basa en les entrevistes mantingudes amb els diferents membres d'Al Tall (Vicent Torrent, Manuel Miralles, Miguel Gil, etc.), junt amb altres personatges propers a la formació, com l'artista plàstic Manolo Boix i l'escriptor i periodista Víctor Mansanet, considerats per alguns com els "altres" dos membres d'Al Tall. Precisament l'autor simater va impartir una conferència sobre Al Tall en la Universitat d'Alacant el text de la qual, redactat en català, enceta la secció de música tradicional de la Biblioteca Virtual de l'Institut Cervantes.

Per a Víctor Mansanet, col·laborar en el documental de la Universitat de València "representa un honor i una satisfacció perquè és hora que el món acadèmic i també l'oficial reconeguen la qualitat artística, la trajectòria musical i la repercussió social que ha tingut, i té encara, Al Tall". I, a més, afegeix que "és important que es difonga la seua obra, trajectòria artística i la seua imatge pel que representa aquest grup per a la cultura del nostre país". Una de les primeres estrenes de la pel·lícula documental es farà a Simat, l'únic poble que té un carrer dedicat als autors d'El tio Canya i el Cant dels maulets, una iniciativa precisament de Víctor Mansanet.