diumenge, 19 de gener de 2014

57.000 PERSONES VAN VISITAR EL MONESTIR EN 2013, UN 19% MÉS QUE L'ANY ANTERIOR


El Monestir de Santa María de la Valldigna va rebre un total de 56.985 visites durant 2013, la qual cosa suposa 9.134 més que en 2012 i representa un increment interanual del 19 per cent en el nombre de visitants.

D'eixa xifra de visitants, 34.131 provenien de la Comunitat Valenciana, 13.633 de la resta d'Espanya i 9.221 eren estrangers, segons ha informat la Generalitat aquest diumenge en un comunicat.

La mitjana de visitants mensual es va situar per sobre de les 4.000 persones i el mes que més afluència de públic va registrar va ser març, amb 9.258 visitants, seguit del mes d'octubre amb 7.566 visitants, coincidint amb els mesos que es celebra el dia de la Valldigna (15 de març) i el Nou d'Octubre.

Precisament al març el monestir va programar algunes activitats com a rutes guiades a peu entre tarongers, la visita guiada 'Els monestirs i l'enologia' o la celebració dels actes del dia de la Valldigna.

La Valldigna ofereix diferents opcions per a visitar el monestir i els seus voltants, amb visites lliures per les diferents estades en les quals es pot llogar una PDA amb guia interactiva amb informació i recursos didàctics o una 'visita convencional', que permet conèixer la vida quotidiana en el monestir i descobrir el seu valor històric i artístic.

Així mateix, la 'visita temàtica' permet conèixer la història centrada en un moment i un punt de vista concret i la 'visita teatralitzada' on un actor representa diferents papers com un abat, un musulmà o un jueu.

La fundació 'Jaume el Just' permet a més a les persones que no es puguen desplaçar fins al monestir, visitar virtualment l'edifici a través de la seua pàgina web.

1 comentari:

Anònim ha dit...

PODEU PREGUTAR PER LA FACTURA DE CARDU's?