dimarts, 18 de febrer de 2014

EL GOVERN DEL PP SUPRIMEIX UNA LÍNIA EN VALENCIÀ AL COL·LEGI PÚBLIC DE SIMAT

El DOCV publica avui la resolució del govern del PP de la Generalitat de suprimir una línia en valencià del col·legi públic de Simat. 
En total al País Valencià són 136 les escoles públiques afectades per la supressió d'unitats en valencià i 5 d'elles seran tancades. Hi ha 72 unitats en valencià suprimides d'Infantil i Primària i 83 més estan en centres amb doble línia educativa. En aquest segon cas queda resoldre quina unitat perden, si la de castellà o la de valencià.
Escola Valenciana qualifica aquesta resolució de la Conselleria d'Educació com un atac històric al nostre màxim tret d'identitat i el major atac per part d'un Govern valencià als programes d'ensenyament òptims en els últims 30 anys.
"Amb aquesta resolució no s'ha respectat el context sociolingüístic de les escoles, en uns casos han matat directament als centres, en altres han assestat un colp duríssim a la normalització de la nostra llengua en les grans ciutats, Alacant, València i Castelló", ha valorat Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.
Escola Valenciana anuncia que hi haurà mobilitzacions i emprendrà accions legals contra l'arranjament escolar.