dimecres, 26 de febrer del 2014

LA FUNDACIÓ JAUME II ES PLANTEJA ABANDONAR LA SEU PERMANENT DE SIMAT PER UN DEUTE DE LA MANCOMUNITAT


Vint-i-quatre mil euros marquen la qualitat de les relacions entre la Valldigna i la Fundació Jaume II, de ser bones a ser inexistents. 
La Mancomunitat de la Valldigna té pendent el pagament de dues anualitats amb el patronat que regeix la Fundació Jaume II el Just, segons ha informat este dimecres el diari Las Provincias. En els últims anys l'ens valldignenc no ha fet front a les seues obligacions segons es va marcar en la creació d'aquesta fundació, que té com a objectiu recuperar i potenciar el patrimoni artístic del Monestir.
El president de la Mancomunitat i alcalde de Simat, Sebastián Mahiques, ha declarat que la intenció de l'ens que presideix és seguir dins del patronat de la Fundació i fer front a aquesta quantitat que està pendent i que ronda els 12.000 euros anuals. Els alcaldes tenen cita amb la direcció general per a parlar de la Valldigna i entre altres temes analitzar com fer front a aquest deute i veure si hi ha alguna possibilitat de negociació.
La demora en aquest pagament havia alçat diversos rumors, en els quals s'apuntava la possibilitat d'eliminar la seu permanent de la Fundació en el monestir  i disposar únicament la seu de l'entitat que està situada a València.