dissabte, 5 de juliol del 2014

ARC IRIS DEMANA LA RESTITUCIÓ DEL MONUMENT ALS PILOTARIS


L'escultura, abandonada a terra, durant les obres de remodelació del carrer del Monestir

Arc Iris Simat ha aprofitat la celebració este dissabte del Dia de la Pilota a Simat per a reivindicar la restitució de l'escultura en homenatge als pilotaris, que va ser desmantellada i retirada del seu enclavament a causa de les obres de remodelació del carrer del Monestir. D'aleshores ençà l'escultura roman a algun magatzem municipal, després d'haver estat abandonada durant uns dies al carrer durant les obres.
L'escultura, obra de l'artista de Tavernes Josep Enrique Grau, es va inaugurar el 29 de gener de 2010, i el seu cost es desconeix perquè forma part d'un paquet amb altres actuacions que en conjunt van costar 34.000 euros, i on s'hi va incloure la remodelació de l'oficina de turisme, l'escultura de la rontoda del Bar Levante, i una escultura dedicada a la remodelació de la Font Gran que es va anunciar i mai s'ha encarregat. 
Arc Iris exigeix al Govern local que busque una ubicació per a l'escultura i la restituisca amb la dignitat que mereixen la pilota, el trinquet i els pilotaris.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A BONES HORES! Eixa escultuta es pasar una semana tirada en terra i no fereu ni diguereu res. Vaja tonteries que critiqueu!

Anònim ha dit...

Si segurament passà una semana i l'Arc no va dir res, però ja han passat mesos i encara estic esperant que els altres diguen algo.

Anònim ha dit...

en eixe article digueu que eixa era escultura era un nyap. ara voleu tornar a posar el nyap? estos son els principis pero si no t' agraden tranquil que en tres anys en tenen altres.

Anònim ha dit...

Més que un nyap, el que és evident és que l'esport de la pilota i els pilotaris hagueren merescut un monument de més pretensions. No obstant, nyap o no, l'art, l'autor i els homenatjats s'han de respectar, sempre que l'expressió siga legítima. Fins i tot el cudol de la trobada d'excursionistes roman al seu lloc.