dimecres, 26 de novembre del 2014

EL PP DEMANA COMPTES PER LES COLLITES IMPAGADES DEL MONESTIR DELS ANYS 2009 I 2010

El govern local del PP de Simat ha demanat en el ple d'este dillluns comptes als seus antecessors a l'executiu (PSPV-Bloc-ERPV) per les collites impagades de taronges del monestir dels anys 2009 i 2010, per un valor de 24.000 euros que no només no s'han cobrat, sinó que ni tan sols s'han reclamat. 
La gestió dels conreus de cítrics a l'interior del recinte del monestir ha sigut responsabilitat de l'Ajuntament fins 2011, quan se'n va fer càrrec la Fundació Jaume II. L'Ajuntament era el responsable del manteniment dels conreus i de la venda de la fruita, i tenia dret a recaptar com a ingressos propis el resultat de la venda.
La petició de responsabilitats s'ha produït arran d'una sol·licitud d'informació de l'oposició sobre el model actual de gestió dels conreus, de forma que en el moment de recopilar dades el PP ha descobert collites impagades per valor de 24.000 euros, sense que constara cap gestió per reclamar el deute. A l'alcalde, Sebastián Mahiques, li han faltat cames per demanar explicacions, i ho ha fet al ple, en públic, i estampat a l'acta. 
En concret, d'aquella temporada es van quedar sense cobrar tretze tonellades de Clemenvilles, altres quantitats no especificades de Navelina i de la varietat València, i dos tonellades que segons es desprén dels contractes de compra, han de correspondre a taronja recollida de terra. En total, 24.000 euros que l'Auntament de Simat va deixar de cobrar, i tampoc va reclamar. 
Segons al·lega l'anterior govern, les relacions amb la Fundació Jaume II, responsable del monestir, no eren bones ni fluïdes, amb la qual cosa la gestió de les tasques agrícoles que corresponien a l'ajuntament eren dificultoses. 
Segons la informació que ha facilitat l'alcalde als grups polítics, en els contractes de compra impagats apareix la signatura com a venedor de qui aleshores era el primer tinent d'alcalde i responsable d'Agricultura, Joan Serra, i les empreses que emeten els contractes són tres, ubicades a Xilxes i la Vall d'Uixó (la Plana Baixa), i Alzira.
A partir de 2011 la gestió de les tasques agrícoles al monestir passa a mans de la Fundació Jaume II, qui segueix contractant personal i material de l'Ajuntament de Simat i abonant els corresponents costos de mà d'obra i subministraments a l'Ajuntament, segons consta en la relació d'ingresssos i despeses facilitada als grups polítics.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic fins els ous d'uns i altres. Uns que no van reclamar el deute i altres que tampoc ho han fet. Si les taronges hagueren segut d'ells, segur que hagueren reclamat.
Amb 24.000 euros haguérem pogut fer moltes coses:
- 240 alumnes de primària hagueren pogut tenir els llibres de text gratis.
- S'haguera pogut deixar exent de l'IBI a més d'un centenar de famílies necessitades.
- Haguerem pogut contractar dos aturats durant un any, o quatre durant mig any, o huit durant tres mesos.
- Haguérem pogut pagar el sou anual brut d'un administratiu.
- Haguérem pogut comprar un cotxe nou de Policia.
- S'haguera pogut salvar la vida a 12.000 bebés a Somàlia.

Xe, xe... fins els ous

Anònim ha dit...

Xe no te res que dir ningu del tripartit. Serra, Agus, Eladi, aon esteu?

Anònim ha dit...

Presentant una comissió per saber que ha passat.
El Partit Podrit ja ha presentat denúncia per l'impagament?
Perque des de 2011 fins 2014 no s´ha reclamat?