diumenge, 3 de maig del 2015

DIVERSES ENTITATS CREEN L'OBSERVATORI DE LA CORRUPCIÓ


Les associacions valencianes Atelier, Perifèries, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), Ca Revolta, Escola Valenciana i Societat Coral El Micalet han fet públic que han arribat a un acord per a constituir un Observatori Ciutadà contra la Corrupció.
La iniciativa té el seu origen en l’experiència de les associacions per a la cooperació internacional Atelier i Perifèries en l’anomenat “cas Blasco” (les dues associacions van ser víctimes d’aquesta trama de desviació d’ajudes destinades originàriament a la cooperació internacional). Però, en el seu cas, a més de presentar denúncia davant els tribunals, Atelier i Perifèries van iniciar un procés de reflexió davant l’escassa resposta social i ciutadana davant l’allau creixent de casos de corrupció que s’anaven coneixent al País Valencià. Perquè si és evident que han existit i existeixen corruptes que manipulen en benefici propi les quotes de poder polític de què poden disposar, també ho és que això ha estat possible, entre altres raons, per un clima social d’indiferència davant aquests fets.
En aquest sentit, Atelier i Perifèries van compartir la seua preocupació amb les associacions impulsores de la Xarxa d’Entitats del País Valencià, xarxa nascuda precisament pel fet que el País Valencià "pateix des de fa més de 24 anys una democràcia de molt baixa qualitat, marcada per un fort autoritarisme i arbitrarietat d’uns governs que es neguen al diàleg i al consens i que, contràriament, han utilitzat les seues majories absolutes com a instrument per a la imposició", afirmen.
És a partir d’aquesta reflexió compartida, i de l’evidència que "l’autoritarisme i l’arbitrarietat" és un dels gèrmens de la corrupció generalitzada, que les associacions referides arriben a la conclusió que, més enllà de propostes de canvis administratius i legislatius, cal sobretot afrontar el repte de la "cultura de permissivitat amb les pràctiques corruptes, tan estesa al País Valencià després de tants anys de governs basats en el clientelisme i l’ús partidista de les institucions".
Així, l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció naix com una iniciativa que, primer, és col·lectiva, això és, fruit de l’aliança d’una sèrie d’associacions, i no d’iniciatives individuals; i, segon, té com a objectiu primer impulsar iniciatives que apunten al canvi de mentalitats, comportaments i actituds i, per tant, a la creació de consciència i a la pedagogia socials. Tot això sense menystenir la proposta de canvis administratius i legals, o la possibilitat de denunciar els casos concrets de corrupció de què puguem tenir coneixement o de facilitar assessorament i suport legal a individus i col·lectius que vulguen presentar denúncies.
En aquest sentit, les associacions impulsores de l’Observatori han fet públic que els dos primers objectius que s’han fixat:
- fer una radiografia de la corrupció al País Valencià, com a estudi global i complet de tots els casos que existeixen amb totes les seues implicacions (imputats, quantificació econòmica, institucions afectades…)
- organitzar unes jornades sobre la corrupció amb ponents europeus, amb la intenció de divulgar les experiències europees existents de lluita contra la corrupció, amb particular atenció a les iniciatives socials i ciutadanes.
En la presentació de la iniciativa han participat Consuelo Vidal i Liduvina Gil (Atelier), Rafael Mauri (Perifèries), Toni Gisbert (secretari d’ACPV), Jose Ignacio Pastor (ACICOM), Enric Valero i Jesús Gil (Ca Revolta), Àngel Martí (Escola Valenciana) i Tonetxo Pardiñas (president de la Societat Coral El Micalet).

5 comentaris:

Simater ha dit...

I a ACPV i cia. qui els controla. Que s'expliquen que han fet en els diners rebuts desde Catalunya per el president, i diga aon estan totes les societats que te. Despres ya voren si estan en condicions de controlar als altres.

Anònim ha dit...

Perquè no parleu de Rus teniu por de fer enfadar Sebastianet o de perdre la publicitat de la diputació en certs diaris digitals.
Al poble ens hem gastat una pasta a l'herba artificial i amb les led i hauríem de saber si el preu va ser de mercat

Anònim ha dit...

Será que el PSOE, COMPROMIS també tenen por d'enfadar a Sebastianet, perquè no els he sentit dir res ni publicar res de Rus.
Quantes coses s'han de vore ....

Anònim ha dit...

Si tens algun dubte dels preus de la gespa artificial o de les leds, eu tens molt facil. En internet eu pots vore totes les ofertes que es publiquen i vetges si en Simat en triat la mes cara com creus.

Anònim ha dit...

Està clar com l'aigua! amb el preu de la pista de padel en pots muntar dos, això si...1000, 1100 i 1200 dos milions dels de antes" això no entraria.