dijous, 3 de setembre del 2015

EL PP ACTUARÀ JUDICIALMENT CONTRA ELS ALCALDES QUE LLEVEN BANDERES O PROHIBEIXEN ANAR A PROCESSONS


La portaveu del Grup Parlamentari Popular a les Corts, Isabel Bonig, ha anunciat aquest dijous en roda de premsa que el seu partit impugnarà i portarà davant els tribunals aquells acords de ple i decrets d'alcaldia que "atempten contra símbols" com llevar la bandera o canviar l'himne i aquells que "prohibeixen a regidors assistir a processons i altres actes religiosos o corregudes de bous en qualitat de regidors".
De moment ja treballen en tres casos en els quals existeix resolució administrativa, hi ha més però amb acord verbal, ha apuntat. Ara com ara, denunciaran els de Meliana i Puçol "per prohibir als edils acudir a les processons patronals en qualitat d'edils", i Xilxes per prohibir la cessió d'una plaça pública per a la celebració d'un acte religiós que es feia sempre i que s'ha cedit per a molts actes culturals i esportius.
El PP va a impugnar tots eixos actes i "anirà als tribunals per vulneració de drets fonamentals", ha avançat Bonig, qui considera "molt greu que no es respecte la legislació vigent". "Ningú està per sobre de la llei en un estat de dret" ha dit en al·lusió a "totes aquestes modes de prohibir la bandera espanyola o canviar un himne".
Al seu entendre, "atacar la llibertat dels regidors de decidir si acudeixen o no a un determinat esdeveniment no és propi de sistemes democràtics. Com pot un alcalde democràtic prohibir per acord plenari a regidors que representen la voluntat popular assistir en qualitat de regidors a actes religiosos? -s'ha preguntat-. Açò passa a Cuba però no a Espanya en el segle XXI i a Europa", ha sentenciat.
Segons Bonig, eixos acords o decrets "són manifestament il·legals, atempten contra el dret fonamental de llibertat de culte i la llibertat d'expressió i vulneren els drets fonamentals", per la qual cosa la seua formació anirà als tribunals. I "si algú està en contra (d'una llei), que ho porte en el seu programa, que guanye, que ho propose i que la canvie".
"No volem judicialiTzar la vida política", ha puntualitzat, "però tampoc anem a permetre que els representants polítics atempten contra la llibertat i incomplisquen la Constitució i l'Estatut d'autonomia", ha advertit. Per a la parlamentària és "fonamental" perquè "al final es generen tensions de convivència i ruptura del nostre model".

1 comentari:

Anònim ha dit...

A mi en te igual. Crec que Simnat no deu tindré eixes banderes a la balconada. Abans no hi eren, cal treure-les ja!