dijous, 5 de novembre del 2015

EL CONSELL S'APUNTA A LA REHABILITACIÓ COM A FORMA DE REACTIVAR LA CONSTRUCCIÓ I RECUPERAR ELS BARRIS HISTÒRICS

Per una vegada, i sense que servisca de precedent, Arci Iris està d'acord amb una integrant del Consell de Ximo Puig, la consellera socialista d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, qui ha defensat públicament que la rehabilitació "també és ciment i obra" i ha estimat que "és una altra forma d'entendre l'urbanisme i la construcció, que tindrà una segona oportunitat que amb l'obra nova no tindria".
Este és un discurs que Arc Iris manté des dels seus inicis, allà pel 2003, i que ningú a Simat ha estat fins ara capaç de portar a la pràctica. 
   La cconsellera Salvador ha dit que el País Valencià acumula un estoc "importantíssim" d'habitatge buït i ha recordat que el full de ruta del seu departament passa per incrementar en un 110% el pressupost per a 2016 dedicat a "rehabilitació i regeneració urbana".
   Ha apostat per "actuar sobre la ciutat consolidada". Així, ha apuntat que la rehabilitació "genera tres llocs de treball més que l'obra nova" i que "millora la qualitat i l'accessibilitat" dels habitatges amb un "parc antic" i ha calculat en mig milió el nombre de finques de més de tres plantes sense ascensor i en 1,2 milions les que han de ser millorades des del punt de vista de l'eficiència energètica.
   Salvador s'ha pronunciat en este sentit durant una trobada amb alcaldes alacantins de municipis de més de 10.000 habitants que s'ha celebrat a Alacant i on ha presentat el document 'Orientacions als municipis per a l'accés al finançament de fons europeus FEDER en les intervencions urbanes'.
   En atenció als mitjans, la consellera ha explicat que per a la Comunitat Valenciana en una primera fase són 118 milions d'euros i per tant, és "important que els Ajuntaments tinguen tota la informació" perquè no es perden estis fons.
   Segons la seua opinió, es tracta d'una injecció econòmica que servirà per "reactivar l'economia" i per a millorar l'eficiència energètica i rehabilitació dels barris més degradats". "Hem volgut facilitar-los tota la informació de com presentar els projectes d'eficiència energètica, per menys de 20.000 habitants, i desenvolupament sostenible per a municipis de més de 20.000", ha seguit.
   María José Salvador ha explicat que cal actuar sobre la "ciutat consolidada" i ha indicat que "en tots els municipis hi ha barris històrics que cal rehabilitar i dèficit en eficiència energètica".
   Tot i això, ha sol·licitat que cada municipi "dimensione" quins projectes es poden portar a terme tenint en compte que la Unió Europea abona el 50% del cost de cada programa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per a fer una amanida, avans tens que tindre els ingredients. No pots dir vaig a fer tal o cual amanida, i no tindre res a la despensa. Pues per a rehabilitar una vivienda lo primer que es te que tindre es el presupost, i per a poderlo fer, tens que tindre uns ingresos, i tal com estan les coses en Simat, manca de feina, capo de empresa activa, la agricultura millor olvidarla, pocs presupost es poden fer. Tenieu que ser relistes, i no voler vendre fum. Si no tenim feina poques oobres es poden acometre.

Anònim ha dit...

xe, no diu ahí que els diners els posa la conselleria o la Unió Europea? O és que no sabem llegir?