dissabte, 16 de gener del 2016

EUPV, REFUNDACIÓ O DESAPARICIÓ

La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, i el conjunt de l'executiva del partit han presentat aquest dissabte la seua dimissió davant el Consell Polític Nacional (CPN), màxim òrgan de la formació d'esquerres, "davant la reiteració de les derrotes en les urnes en les últimes eleccions autonòmiques i generals", segons ha informat la formació en un comunicat.
En el CPN, que s'ha celebrat a València, també s'han valorat els resultats en els comicis del mes de desembre i s'ha "iniciat el procés que conduirà a una assemblea" -mitjançant una comissió política conformada per 28 persones- que "aprofundisca les experiències de confluència" i en la qual "es pretén una renovació profunda de l'organització".
L'executiva ha presentat la seua dimissió i ha deixat l'organització en mans d'una Comissió que conduirà a EUPV fins a una assemblea que se celebrarà en els pròxims mesos, amb l'objectiu que "òbriga l'organització i li done participació a la ciutadania".
Així mateix, el Consell Polític Nacional d'EUPV ha aprovat un informe de la ja excoordinadora Marga Sanz, en el qual destaca l'autocrítica davant "la impossibilitat d'haver impulsat una àmplia confluència popular d'esquerres", així com també "ha lamentat i ha assumit el fet que no fóra possible la participació d'EU-UP en la coalició formada a la Comunitat per Podem i Compromís".
En aquest sentit, el document indica que EUPV té per davant "el repte de completar la confluència i d'impulsar la col·laboració entre forces que ens situen i reconeixem en un àmbit polític no excloent", segons el comunicat.
Al costat de l'anàlisi de "les circumstàncies externes que han marcat els mals resultats electorals", EUPV ha "valorat negativament" els resultats de les eleccions en les quals, "malgrat haver aconseguit una mínima representació de les candidatures d'Unitat Popular, s'ha perdut la representació a la Comunitat Valenciana". Aquests resultats s'han interpretat com a conseqüència del fracàs dels intents de confluència.
El CPN ha apostat per "una assemblea que aprofundisca en les experiències de confluència i que engegue una nova organització que, sense renunciar a la tradició de lluita, de treball i de proposta que representa EUPV, siga capaç de qüestionar-ho tot per a construir alguna cosa nova, encara més democràtica, més inclusiva i menys institucionalitzada".
L'excoordinadora ha assenyalat que la Comissió "té una comesa principal, que és el de preparar la pròxima assemblea" i que "cal que treballe col·legiadament, per la confluència i l'obertura, sempre des del diàleg i la resolució dels conflicte la gestió de la pluralitat i el respecte a les diferents posicions".
Segons han assenyalat des del partit, aquesta comissió "representa al conjunt de l'organització i inclou experiència i joventut, homes i dones de diferents sensibilitats polítiques, amb diversa procedència territorial".
Sanz s'ha acomiadat dels membres del CPN i els ha agraït treball realitzat, la dedicació i la implicació de la militància al llarg d'aquests últims processos electorals.