dimecres, 17 de febrer del 2016

L'AJUNTAMENT DE TAVERNES AMENAÇA AMB DEMANDAR A IBERDROLA PER INCOMPLIR COMPROMISOS DERIVATS DEL PAS DE L'ALTA TENSIÓ

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor de Patrimoni i Hisenda, Perfecto Benavent, s’han reunit este dimecres amb la directora general d’Indústria i Energia, Júlia Company, amb l’objectiu que la Conselleria exercisca el seu paper mitjancer davant del contenciós que té l’Ajuntament de Tavernes amb la companyia elèctrica Iberdrola.
Quan les torres d’alta tensió es van instal·lar a Tavernes, Iberdrola va firmar un conveni a tres bandes (Ajuntament de Tavernes, Iberdrola i Conselleria d’Economia) en què tenia l’obligació, entre altres, de cedir a l’Ajuntament una nau per a ús municipal, desmantellar l’antiga subestació i pintar de mat els pals per a reduir l’impacte visual. No obstant això, la companyia no ha complit cap d’estos tres compromisos.
Davant esta situació, Jordi Juan i Perfecto Benavent s’han reunit diverses vegades amb Iberdrola per a arribar a un acord, però la companyia s’ha negat de manera reiterada a complir estes tres obligacions. Per tant, abans que el consistori de Tavernes interpose una denúncia a Iberdrola presentant una demanda en el jutjat, els dos representants del municipi han demanat a la Conselleria que faça el paper de mediació entre l’Ajuntament i Iberdrola.
“El que estem fent és lluitar pels interessos de Tavernes, uns interessos que van quedar plasmats en un conveni després d’haver permés el pas de la línia d’altra tensió, i no pensem tolerar que el que correspon al poble de Tavernes es quede pel camí només pel poder que té Iberdrola”, explica Jordi Juan.