dimecres, 10 de febrer del 2016

TITELLAIRES

Article de Marc Cabanilles

Sabíem que al PP, a la puta de Babilònia (o siga, l'església), als jutges i fiscals del opus, no els agraden els carnestoltes, i per això la dictadura els va prohibir.
Sabíem que hi ha llibertat d'expressió, sempre que, allò que es diga o es faça, siga del gust del fatxerio que, des de la mort del feixista Franco, sobreviu camuflat fent veure que és demòcrata.
Però no esperàvem que tota aquesta xusma es mobilitzés per empresonar a dos titellaires per representar una obra, que si bé no va estar encertat fer-ho amb menors davant, res té de censurar.
O és que hauríem de tancar a la presó als actors i directors de totes les pel·lícules sobre la segona guerra mundial pel fet que surti l'esvàstica hitleriana ?
O és que hauríem d'aplicar la llei antiterrorista als qui han produït, dirigit o actuat en les pel·lícules sobre la guerra civil del 1936, per que apareixen símbols feixistes ?
O és que hauríem d'enviar al trull als qui van participar en la pel·lícula "Operación Ogro" que narra la mort del feixista Carrero Blanco a mans d'ETA, ja que apareixien símbols etarres ? I ja de pas, que també vagen a la presó els qui hem anat a veure-la.
Sembla que tot això no té ni peus ni cap, però si els té.
Oh casualitat que els dos titellaires són anarquistes, moviment que, malgrat la seua feblesa, aterroritza a tot bon demòcrata, sobretot, si aquests bons demòcrates pertanyen al PP. Ja Martin Vila (ministre del govern feixista de la dictadura i demòcrata de tota la vida), atès que la CNT s'oposava als Pactes de la Moncloa, mitjançant confidents i infiltrats, va escapçar al moviment anarquista en 1978 amb l'incendi de la sala Scala de Barcelona.


Oh casualitat, el PP està enfonsat en el fem per la corrupció (Gurtel, Púnica, Matas, tot el PP de València, Bárcenas,...) i clar, necessiten més que mai distreure al personal.

Oh casualitat, que el PP no admet, de cap manera, perdre el poder, i farà qualsevol cosa, aprofitarà qualsevol situació per desbaratar, trencar o impossibilitar qualsevol tipus d'acord entre els possibles signataris, començant per enfrontar-los a l'ajuntament de Madrid.

Oh casualitat que el ministre de l'interior diga que el que està esperant ETA, és un govern PSOE-Podemos-IU. Declaracions molt pròpies d'un ministre del opus, que té més verí dins d'ell que un escursó. A la presó doncs amb aquest ministre, ja que aquesta afirmació incita a l'odi i fa apologia del terrorisme.
La detenció dels dos titellaires és un greu atemptat contra els drets civils i la democràcia mateixa, però clar, els qui mai van condemnar el feixisme franquista, veuen aquesta censura i aquestes detencions com una cosa normal. Així van actuar ells durant tota la dictadura, i així segueixen actuant avui dia.
Només em queda expressar el meu total suport a les accions encaminades a defensar els drets civils i, entre ells, el d'una cultura lliure i sense censures.

Avui detenen a dos titellaires, demà .......