dijous, 7 d’abril del 2016

A SIMAT, NI AIGUA


Transcorregut un periode de gestació humà des que el nou Consell va prendre possessió, sembla que hi ha elements objectius per sospitar que hi ha instaurada al Govern valencià la consigna de que Simat, com Terol, no existeix. Ja va quedar clar al desembre quan els Pressupostos només assignaven mig milio d'euros a la Fundació Jaume II, com ha quedat clar que el president, Joaquín Puig, i el director general de Turisme, el neolermista Francesc Colomer, ambdós de Castelló, agranen cap a casa. 
Les promocions turístiques semblen estar fetes a mida de Castelló, i en especial de Morella. El poble del president, a més de ser objecte d'atenció especial als inseriments publicitaris de l'Agència Valenciana de Turisme, es beneficia d'ajudes a fons perdut per a l'escorxador, i d'una ajuda de tres milions per al desenvolupament econòmic. Per no parlar de les bases la convocatòria d'ajudes a mitjans de comunicació en valencià, que van reportar el passat mes de gener uns 80.000 euros a les empreses del germà de Puig, amb una difusió potencial d'uns pocs milers de persones en una comarca de només set mil habitants.
Compromís, soci de govern, està deixant fer, i a Simat ningú ha dit encara a Ximo Puig que el patrimoni històric simater és, si més no, igual d'important que el de Morella, i que la situació de crisi econòmica a Simat és pitjor que la morellana. 
El Consell agonitza econòmicament, i eixe sembla ser el pretext, però l'agonia no perjudica a tots igual. Joaquín Puig no portarà res a Simat per motius estrictament polítics, ni en restauració de patrimoni, ni en difusió turística, ni en restauració d'habitatge, ni en dinamització econòmica, ni en ajudes a empreses semiprivades, com sí va fer amb l'escorxador Carns de Morella. Els cinc dies setmanals de pediatra que es reclamen amb la recollida de signatures mai s'implantaran, la programació cultural del monestir anirà poc més enllà del teatret del frare Perutxo, la mancomunitat baixarà la persiana, l'hotel del monestir mai es farà, i Simat no serà més que en esborrall de tinta a l'article 57 de l'Estatut.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'Alcalde de Simat ha fet la seua feina ?, s'ha preocupat per demanar coses per al poble ? Sempre s'ha dit que el que no plora no mama !!

Anònim ha dit...

Te rao el primer comentari. Que ha fet la corporació en aquestos mesos de govern, en sembla que molt poc. Cuant no estaven en el govern, tot eu tenien que arreglar, i ara res de res. Com dia aquel "fum, fum i mes fum". No mes tenim que vore el resultat del últim ple municipal, tres hores arreglant el mon i 20 minuts parlant de Simat. Aixi mos lluig el pel als simaters.

Anònim ha dit...

Crec sincerament que tenim el doble de lo que ens mereixem.