dimecres, 8 de juny del 2016

NOU ATAC DEL CONSELL A SIMAT: LA MULTAQA SE L'EMPORTEN A LA CIUTAT DE VALÈNCIA


La Multaqa, la trobada de les tres cultures que durant més d'una dècada ha tingut com escenari principal el monestir de la Valldigna, es celebrarà enguany en la seua integritat a la ciutat de València. El secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha subscrit aquest dimarts amb el president de Centre Unesco València, José Manuel Gironés, un conveni de col·laboració per a l'organització de la Multaqa de les cultures, un esdeveniment cultural que enguany celebra la seua dotzena edició sota el lema 'la Seda i la Pau', i que no té programat cap acte a la Valldigna.
És un nou atac del Consell a Simat després d'haver deixat gairebé sense pressupost a la Fundació Jaume II, organisme encarregat de gestionar, reconstruir i organitzar activitats al monestir de la Valldigna. 
Aquesta nova edició de la Multaqa tindrà lloc en la ciutat de València del 8 al 12 de juny, però es projectarà en el temps fins a novembre amb diferents activitats com les jornades 'Viure la Seda' i el 'Atles Raonat', però a l'agenda no hi figura la Valldigna.
Després de la signatura del conveni, Francesc Colomer ha destacat aquest acord i les oportunitats que la Ruta de la Seda dóna a la ciudada perquè "permet albirar un futur carregat d'oportunitats, prosperitat, tolerància i sentiments de justícia". En aquest sentit ha ressaltat la importància de la XII Multaqa "amb actes que tots els valencians anem a poder gaudir".
Així mateix, Colomer ha destacat la "enorme qualitat dels convidats i s'ha mostrat convençut que el programa contribuirà a situar a València en "la primera línia de l'avantguarda en aquests fòrums de reflexió de cort internacional". Així, ha convidat a tots els ciutadans "a participar en tots els actes oberts al públic que se celebren durant la Multaqa de les Cultures".
Amb aquest acord, Turisme pretén difondre entre la societat tots els béns patrimonials, documentació, bibliografia i recerques relacionats amb la Ruta de la Seda de València, així com internacionalitzar la ciutat i dotar-la de major notorietat turística i cultural.
Així, la Agència Valenciana del Turisme contribuirà econòmicament en les actuacions per a la promoció de la Ruta de la Seda que s'efectuen per l'Associació Unesco València Mediterrani fins a la quantitat de 160.000 euros.
Així mateix, a través d'aquest conveni es duran a terme, a més de la XII Multaqa i les jornades 'Viure Seda' i 'Atles Raonat', altres activitats com el 'Steering Committee Meeting' i el '2º Trobada Mundial del Programa UNESCO Ruta de la Seda'.
Entre els objectius de la participació de la Agència Valenciana del Turisme en l'organització d'aquests esdeveniments destaca el propòsit de situar a València com a referent tant a nivell nacional com a internacional de la Ruta de la Seda, així com crear sinergies amb els països que la formen, a més de promoure la difusió intensiva dels continguts i valors de tots els municipis de la Comunitat Valenciana per la seua històrica activitat de la producció i comerç de la seda.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ens estan botiflant? El amor del PP al Monestir ens costará car.

Anònim ha dit...

Xe la culpa del Rus, La Rita i el Fabra eixe. I el Monestir no el tanquen perque no poden.