diumenge, 2 d’octubre del 2016

EL CONSELL DÓNA LA PUNTADA AL MONESTIR

La Fundació Jaume II el Just, órgan creat per a gestionat el monestir de la Valldigna, entra en liquidació. Ho ha dit el secretari autonòmic de Cultura i Esports, Albert Girona, qui ha intentat pal·liar la mala notícia amb l'anunci de que es seguiran fent activitats al monestir, encara que a càrrec de la Generalitat.
La decisió és greu per a les aspiracions dels valldignencs, atés que la desaparició de la Fundació fa que amb ella desaparega tot compromís pressupostari per donar vida al monestir, en el seu continent i en el seu contingut, és a dir, la progressiva rehabilitació i la programació cultural estable. Girona diu que es seguiran fent activitats, però dependrà de la voluntat política d'un Consell que no s'està mostrant especialment compromés amb Simat. És a dir, hi haurà activitat cultural al monestir si al Consell li rota, i de moment a este Consell Simat no li està rotant massa. 
Per a més menyspreu, la Generalitat ha nomenat liquidadora a Anabel Trujilllo, nomenada gerent de la Fundació en 2007 per qui llavors era consellera de Cultura del PP, Trini Miró.
Segons el secretari autonòmic, el deute d'aquesta entitat podria estar entre 12 i 16 milions d'euros, encara que s'haurà d'esperar al resultat de la auditoria perquè la Patrimoni de la Generalitat assumisca el deute que puga quedar, així com la gestió del monestir. «Allò normal és que la Generalitat es faça responsable del monestir, que siga qui pague el deute i busque una eixida per a donar continuïtat a les visites al recinte, així com a les activitats culturals que se seguiran fent».
Encara sort que, segons Girona, no es tracta de «tancar el monestir, ni tallar les activitats culturals». «Caldrà demanar responsabilitats a qui corresponga i saldar el deute». El responsable autonòmic apunta que el futur tancament de la fundació es deu a una mala gestió en l'època dels populars, i afig que «en funció del resultat de la auditoria i si la Generalitat veu indicis d'il·legalitat, donarà part a Fiscalia perquè esbrine quina ha passat amb els diners gestionats».
Però ni els simaters ni els valldignencs tenen culpa de que les generoses dotacions pressupostàries de la Fundació Juame II acabaren destinades a la Volvo Ocean Race d'Alacant o a nodrir els contractes amb empreses de la Gürtel.
L'actual Govern valencià està castigant als valldignencs como foren els responsables d'haver malbaratat els ingressos de la Fundació Jaume II, i en compte de reconduir la situació, primer deixa a la Fundació sense pressupost, i ara amenaça amb tancar-la. 
I el que és més lamentable, a l'Ajuntament de Simat ningú alça la veu contra l'atropellament. Vorem si les excavacions per trobar restes d'iguanodòntids a la pedrera del Mas de la Parreta de Morella pateixen les mateixes restriccions pressupostàries. 


2 comentaris:

Anònim ha dit...

De tots estos atropells, quina opinio tenen el senyors regidors del Ajuntament de Simat, del mateix partit. A callar i dormir, no siga que en retiren el sou. Lamentable.

Anònim ha dit...

" Sin novedad en el frente" , seguim tingent lo que mos mereixem!!