diumenge, 12 de febrer del 2017

L'HORA DE LES VERITATS



L'Ajuntament de Simat ha organitzat una exposició gràfica i històrica del Planejament Geneal Estructural (abans Pla General d'Ordenació Urbana), coincidint amb el periode d'exposició al públic del document, que serà inaugurada dimecres 15 de febrer en un acte en el qual participarà, entre altres, el simater Lluís Ferrando, ara director general d'Ordenació del Territori, i abans proveïdor oficial d'assessoria jurídica a l'Ajuntament de Simat, entre altres ajuntaments, preferentment governats o cogovernats per Compromís.
Participaran també l'alcalde, Victor Mansant; el regidor d'Obres Públiques, Vicent Ribera; l'arquitecte redactor del Pla, Bernardo Montserrat; l'arquitecte municipal, Juan José Sancirilo, les advocades urbanistes Beatriu Carratalá i Mireia Giménez, i la redactora del Catàleg de Béns Immobles, Isabel Canet. 
 Que Simat estiga a punt d'aprovar el PGE és una fita, si ens atenem al fet que els primers intents es remunten al mandat 1999-2003, aleshres amb un govern del PSPV sostingut pel Bloc. D'aleshores ençà s'han succeït nombrosos inents frustrats amb modificaccions i coontramodificacions que anaven i venien al ritme dels canvis polítics a la corporació, on tant PSPV, com Bloc, PP i ara EUPV s'han alternat a l'alcaldia. Ja des dels inicis Bernardo Montserrat ha estat el tècnic encarregat de donar forma a les pretensions urbanístiques de Simat amb sonats fracassos per l'obstinació durant anys i anys de deixar la porta oberta a una macrourbanització annexa a un camp de golf. 
A les portes de l'esdeveniment històric de que Simat vaja a aprovar per fi un  PGE, caldria que els participants en aquest acte aclariren perquè el municipi ha tardat garebé dues dècades en disposar de Pla General, i perquè el conegut aficionat al golf i promotor de camps de golf ha seguit sent al llarg d'eixes dues dècades el redactor del pla de Simat.
També serà una bona oportunitat per aclarir perquè al mandat 1999-2003 el Bloc, aleshores amb Joan Maria Mansanet de portaveu nacionalista i el socialista Vicente Palomares d'alcalde, va permetre que s'enllestira un Pla General amb camp de golf de forma totalment obscura, d'esquenes a la població, sense cap acte informatiu, i trobant-se per sorpresa amb el document dins el forn. És necessari recordar que va ser Arc Iris per l'any 2002 qui va alertar als simaters de les intencions dels governants locals, i qui  va descobrir l'existència d'un camps de golf i més de mil vivendes unifamiliars annexes en un document que s'havia ocultat a la població. En definitiva, l'existència d'una operació purament especuladora de la qual només anaven a beneficiar-se uns pocs i anava a deixar unes càrregues insuportables als propietaris afectats, a més d'hipotecar l'ús de bona part del terme municipal d'una sola tacada. 
Potser Lluís Ferrando i Calatayud, des de la seua nova perspectiva, puga donar explicacions d'aquesta acumulació de despropòsits. 

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Com és que aquest Sr. Bernardo Montserrat, mane qui mane, dirigeix els plans urbanistics de mitja safor... amb críteris expeculatius i molt qüestionables... AIXÒ FA PUDOR EUPV-ARC IRIS SIMAT

Anònim ha dit...

El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, demanarà en una reunió de portaveus prevista per al 25 de juny la finalització de la relació contractual entre l'Ajuntament de Simat i l'arquitecte redactor del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), Bernardo Montserrat, per la seua ineptitud manifesta a l'hora de dotar a Simat d'una ordenació urbanística.

http://arcirissimat.blogspot.com.es/2008/06/eu-arc-iris-demanar-la-destituci-de.html

maldita hemeroteca

Anònim ha dit...

Los mismos perros con distintos collares...

Anònim ha dit...

Montserrat ha hagut de fer el Pla que li ha demanat el poble, i no el que li ha rotat.

Anònim ha dit...

L'arquitecte ha de redactar lo que els polítics li encarreguen.
El problema és que durant uns anys, PSOE, PP i BLOC li encarregaren al tal Monserrat que posarà el camp de golf.I ell encantat.
Aixina que si algú vol tirar d'hemeroteca, que isca tot, no es quedeu a mitjes.

Anònim ha dit...

DIVENDRES, 13 DE JUNY DE 2008

http://arcirissimat.blogspot.com.es/2008/06/eu-arc-iris-demanar-la-destituci-de.html

"El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, demanarà en una reunió de portaveus prevista per al 25 de juny la finalització de la relació contractual entre l'Ajuntament de Simat i l'arquitecte redactor del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), Bernardo Montserrat, per la seua ineptitud ..."

" Arc Iris creu que Bernardo Montserrat ha d'assumir alguna responsabilitat ..."

"El que ha fet Bernardo Montserrat a Simat no li ho hagueren permés a cap municipi. I dit d'una altra forma: si a Montserrat se li haguera ocorregut actuar per exemple a Gandia, la ciutat on té el despatx, com ha actuat a Simat, ja fa temps que se l'haguera acomiadat. Haguera permés Gandia estar una dècada sense PGOU? La resposta és no. Ni Gandia ni cap poble que es faça respectar."
"Per tant, ARC IRIS considera que l'Ajuntament de Simat s'ha de desfer de Bernardo Montserrat..."


Quan deieu això d'ell volieu dir que era un crack i els demés no ho hem entés!!! vaja. home!

Anònim ha dit...

Segueixes sense entendre res.
Si durant 10 anys PSOE y PP li han dit que faça un camp de golf, el tal Monserrat ha fet tot lo possible per a posar el camp de golf.
Com ara li s'ha dit que no hi ha camp de golf, pues no hi ha camp de golf.
Si voleu més explicacions dels 10 anys sense pla general, demaneu-les als regidors del PSOE i PP de la época

Anònim ha dit...

Que roïn és ser fanàtic...fent el mateix que han fet pp i psoe..seguixen pensant que ara tot ho fan be. Si poses de mitja volta al redactor del pla urbanístic per la seua feina, degueu d'entendre que per molt que ara no pose el camp de golf seguirà seguent igual de roïn !! O ara perquè fa el que vosaltres li digueu el que te que fer ja es el millor, no?
Per a mi el redactor del pla urbanistic hauria de fer un pla que s'adapte a les necesitats del poble i no el que un politicuxo li mane.

Anònim ha dit...

I 15 anys deprés i havent passat tots els partits pel govern, creieu que l'alternativa al camp de golf ha estat millor? Un poble amb les 2 cooperatives tancades, la meitat dels simaters treballant fora i l'altra meitat amb negocis ruinosos vivint a Simat o collint i siguent explotats per un sou de misèria... ahh si, que farem el polígon i les empreses de fora es mataran a bacs per vindre a Simat, en la seua inigualable localització, infraestructures i comunicació per fer negocis

Anònim ha dit...

Xe tu, encara hi ha gent pensant en el camp de golf i la macrourbanització. Açò és increïble. Si volies golf no hauries d'haver permés que els governants autors de la iniciativa la gestaren d'amagadets i intentant traure profit personal. D'ells és la culpa.