diumenge, 26 d’agost del 2018

EL DIARI "LA VEU" DESCOBREIX LES AMÈRIQUES


El diari La Veu acaba de descobrir que la Fundació Jaume II el Just està implicada en presumptes mossegades investigades en el cas Imelsa, un espoli sistemàtic del qual ja es va fer ressò Arc Iris en 2016, quan va esclatar l'escàndol. Quina casualitat, el diari La Veu ho dóna com a novetat tot just ara. 
Segons va publicar en 2016 Arc Iris, entre altres mitjans, la Fundació Jaume II, entitat que gestiona el monestir de la Valldigna, figurava entre les 33 ordres d’entrada i registre amb les quals comptava la Unitat Central Operativa (UCO) de l’Institut Armat en el marc de les actuacions del cas Imelsa contra una presumpta trama de corrupció infiltrada en diverses administracions públiques valencianes -Ajuntaments, Diputació Provincial de València i Generalitat-, totes governades pel PP. 
El preu del claustre de Torrelodones no és l'únic objecte d'investigació, ni tampoc el de més importàcia pel que fa als diners defraudats. 
Fa dos anys ja es va informar de que l’exgerent de la Fundació Vicente Burgos era a més exmarit de la desapareguda María José Alcón, una de les principals detingudes d’aquest operatiu. Aquesta dona va ser regidora de Cultura de l’Ajuntament de València.
Com a gerent, Vicente Burgos va gestionar un pressupost anual de la Fundació de fins a 8 milions d’euros, encara que la major part no van repercutir al monestir ni a la Valldigna, sinó que es van desviar presumptament a la celebració de la Volvo Ocean Race d’Alacant. Marcos Benavent, ara confident policial, ja era pel mig com a treballador de la Fundació Jaume II abans de passar a formar part del cos directiu d'Imelsa.