diumenge, 22 de novembre del 2009

PRIMERES VEUS PER LA DISSOLUCIÓ DE LA SIBETA


A l'assamblea de socis de la cooperativa La Valldigna celebrada divendres es van escoltar les primeres veus de socis partidaris de la dissolució de l'entitat a causa dels mals resultats derivats de la crisi del camp. Va ser la primera assemblea de Rafael Pérez com a president, que s'ha posat un sou de només 3oo euros mensuals, i en ella es va informar als socis de l'estat de comptes, del deute, i de les possibles mesures a prendre per sortejar la situació, entre elles el recurs al crèdit a termini mitjà.
L'assemblea es va mostrar dividida entre els que creuen que la situació és salvable mitjançant un canvi a la gestió, i els més pessimistes, que no veuen eixida i fins i tot arribaren a proposar un procés de dissolució.
Per a Arc Iris, la millor eixida per al conjunt dels llauradors seria promoure un procés de fusió amb l'altra cooperativa de Simat dirigit per experts en la gestió de societats, i del que eixirien beneficiades totes dues entitats per la reducció de costos, augment del líquid per acumulació de patrimoni, unificació de mercats, i augment de l'eficàcia. Arc Iris va demanar a l'inici de l'actual mandat municipal que l'Ajuntament intervinguera en promoure una fusió, encara que els intents han estat fins ara infructuosos.
No s'entén que un municip de les dimenssions de Simat tinga en funcionament dos cooperatives, i per tant només una unificació i una gestió professional que aprofundisca en el procés de comercialització i cerca de mercats pot tornar l'esperança als llauradors.

34 comentaris:

Anònim ha dit...

Les rémores que hi ha a les oficines no els interessa la fusió.Els sous que cobren no els cobrarien a ninguna empresa del món.Si estàs be,per què moure't.

alfasi ha dit...

Estic d'acord en la fusió i les mesures que es proposen en l'article, però mentres no es compre un lloc de venda directa , en Mercamadrid , en Paris o en qualsevol lloc d'Europa, les nostres cooperatives no alçaran el cap. Tots els comercians de taronja que conec i que funcionen els tenen.
Però no ens tenim que enganyar, el principal enemic que té el camp i la taronja són els governs a nivell de país que hem tingut PP i PSOE, no han defés el camp com cal. Donen subvencions i ajudes a empreses que porten taronja d'altres països, en lloc de fer unes llistes i donar-les a coneixer a tot el món per a que les facen boicot, retirar totes les ajudes públiques que reben i mentrestant quede una taronja nostra per comercialitzar prohibir entrar-ne cap de fora.
Altra ficar un preu mínim per al productor i un maxím per al venedor -minorista, així la gent menjaria taronges, no es poden comprar taronges en el mercat a preus de 2 eurons per Kg.
Un simater

Anònim ha dit...

Si, si home, tornem a l'Autarquia. Tanquem fronteres, deixem de comerciar amb l'exterior i tornem a la pobrea de l'època de Franco. Per a que un sector que no representa ni el 1% del PIB es revitalitze, que quebren tots els demés.

Anònim ha dit...

"Per a Arc Iris, la millor eixida per al conjunt dels llauradors seria promoure un procés de fusió amb l'altra cooperativa de Simat dirigit per experts en la gestió de societats, i del que eixirien beneficiades totes dues entitats per la reducció de costos, augment del líquid per acumulació de patrimoni, unificació de mercats, i augment de l'eficàcia."
traducció normal = si s'ajunten aniran millor.

Anònim ha dit...

Tres cosetes:
-Alfasi, vols que no entre taronja de fora i fa anys que nosaltres estem venent per tot arreu. No et pareix un poc contradictori? "Venem nosaltres fora el que puguem, pero que de fora no entre res". O es que et refereixes només a allò que ve d'Africa? (Que es muiguen de fam!) És això el que vols dir? Si és així, en quin mon vius?
-Algú ha fet un estimació dels llocs de treball que costarà la fusió? Supose que a Arc Iris sou concients de que recolzeu una mesura que costarà prou llocs de treball i, per tant, vots per a vosaltres, amb tant que vos han costat d'arreplegar aprofitant el guirigall de les foies.
-Amb la que està caiguent i conforme està la Sibeta, com es comprén que la Cosiva haja fet una ampliació tan descomunal? Ells no tenen crisi? Tan super rentable és un negoci practiment clònic a un que està tan fatal? O estos ja sabien algo que els demés no sabem?

Anònim ha dit...

A les oficines, certa gent té nómines desorbitades, sous que ni el ministres els tenen, les copperatives són per a ells i sosl per a ells. No hi ha cap Junta Directiva que pare estes despesses tan excesives. I esta gent, no té vergonya sabent com están els llauradors de cobrar el que cobren?

Anònim ha dit...

"augment del líquid per acumulació de patrimoni"????? no sabeu ni vosaltres el que vol dir i voleu que ho comprenguen els demés?

Anònim ha dit...

"augment del líquid per acumulació de patrimoni"????? no sabeu ni vosaltres el que vol dir i voleu que ho comprenguen els demés?

De moment, no sabem ni si tu saps el que vol dir, aixina que .... per a que critiques.
En loc de criticar, podries explicar-ho als que no ho entenem, listo.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Que no hi haja dubtes: Augment de líquid vol dir una major disponibilitat de diners en efectiu per part de la societat resultant derivada de la innecessitat de disposar de dos centres de producció, un dels quals es podria vendre.

Anònim ha dit...

També llogar,reduir despeses de cost fixes en administratius i técnics etc.....

Anònim ha dit...

Un aplaudiment arquers. Sabeu el que vol dir "augment de liquid", però no teniu ni idea del que vol dir "acumulació de patrimoni" perque intentant lluir-vos l'heu cagada. Dos empreses poden acumular molt de patrimoni amb una fusió, sense que necessariament augmente res el líquid.
Pareixeu una secta, sempre diguent frases rimbombants sobre temes que no teniu ni idea, amb el fi de deixar flipada a la plebe i diguen "collo si saben estos..."

Anònim ha dit...

Un patrimoni pot ser líquid o sòlid, perque si es gaseòs, és com si no tinguerem res.
Ara bé si acumulem prou patrimoni gaseòs, pot ser que la presió el torne liquid,i aleshores, ja tornem a tindre algo.
M'explique?
I si no, menys bla, bla,bla i tu que eres tan listo explicau per a que ho entengam tots.

Anònim ha dit...

El patrimoni compren varies coses, per exemple l'efectiu (si en queda en la caixa, cosa que no passa en les cooperatives), els deutes (que pot ser no vullguen ser compartits per dos cooperatives si un es grandíssim), els valors d'una l'organització (per exemple l'esforç i la sol.lidaritat, valors necessaris en organitzacions no privades i desapareguts en les cooperatives simateres), etc.
Arquers, més que apendre que significa patrimoni, jo crec que vos fa més falta aprendre altra lliçó. Si no es sap de una tema, pots elegir entre informar-te un poc abans de parlar o per contra, callar-te. El que no es deu fer es fantasmejar, intentant pareixer que ho saps tot i així enganyar al qui no ho entén.

Anònim ha dit...

A vore catedràtic, si el patrimoni gaseós es converteix en una fuga sorollosa per l'esfinter, el seu valor augmenta? Imagine que per a una fusió estan establerts els termes amb els que s'ah de fer, i la valoració de cadascuna de les societats serà la que és, amb caixa, deute, esforç i fugues sorolloses per l'esfinter. De tota manera, no cal ser massa catedràtic per entendre que el patrimoni al que es refereix l'article és bàsicament l'immobiliari i béns d'equip, i no sé si la marca tindrà algun valor. Sempre ix algú que vol saber més que els demés, o que vol ser més llest que el més llest. Sempre hi ha un tonto que sap fer rellotges. Tonto.

Anònim ha dit...

No patiu,que torne al Super-regidor de Gerent i a nigar els gossos en llengonises

Anònim ha dit...

Segons el catedràtic que té l'amabilitat d'instruir-nos a tots, el patrimoni és l'efectiu, els deutes i els valors.
Jo no tinc massa estudis, però quan l'única cosa que hi ha son deutes (ni efectiu ni valors), el resultat es prou previsible.
No cal haver estudiat cinq anys d'economia.

Anònim ha dit...

Per al 25 / novembre / 2009 22:15. No sóc catedràtic però per lo menys sé llegir un poc. Per a l'altra, si tornes a llegir un "per exemple" pensa que el text intenta comunicar-te el següent: "preparat cateto, que van a dir-te exemples". Ara crec que ja ho entendras, no?

P.D. i si veus un "etc" no t'asustes

Anònim ha dit...

No teniu ni idea. Recordant que volieu fer una piscina climatitzada amb 20.000€. Jo entre ací de tant en tant i cada barbaritat que vec es més gran que l'anterior. En temes com aquestos no teniu ninguna credibilitat.

Anònim ha dit...

No volien fer una piscina climatitzada, volien climatitzar l'actual, manipulador. Eres dels que no accepta res quan no ho proposes tu. I no entres ací de quan en quan, mentider, ho fas a sovint, i per això, credibilitat la teua. Amb inmovilistes com tu anem apanyats.

Anònim ha dit...

A vore si ens aclarim, és bo proposar idees per a que el poble prospere. El problema ve quan els components d'un partit de 100 vots, parlen de tots els temes com si foren experts i diuen unes barbaritats impressionants. I els vots de la gent ignorant són la presa perfecta dels arquers.

Anònim ha dit...

Com si el que més vots tinguera fora més sabut i més listo.
El PSOE tenia 600 vots i va estar enganyant tot el poble durant anys, amagant els plànols del golf i les intencions de lo que volia fer.
Mentre esl especuladors anaven fent feina.
A eixe no el critiques.
És més fàcil criticar a Arc Iris, que van ser els primers en fer públics els plànols.
Quina barreja d'ignorància i mala llet ha de patir la gent

Anònim ha dit...

O siga que Arc Iris, amb 100 vots enganya als ignorants.
I el que té 800 vots, que fa? Posar-se bons sous, amagar informació i no consultar res a ningú.
Quan més vots, mes pocavergonyes.
I si no ahi tens les majories absolutes del PP a Madrid i València, que ho han empestat tot de corrupció.

Anònim ha dit...

Molt be, sabut. Estas diguent que amb 20.000 euros climatitzem la piscina? No va quedar ja prou clar que vau patinar un rato?

Anònim ha dit...

A tu el que et fot és que les idees les tinguen els demés. Desembussa't el cervell.

Anònim ha dit...

A nosaltres no ens fot, sols ens dona pena que per a tindre idees es tingau que fumar abans substàncies psicotròpiques.

Anònim ha dit...

A vosaltres? Qui sou vosaltres? Vosaltres ni fumant teniu idees. Feu servir el cap per cascar nous.

Anònim ha dit...

Vosaltres?
Al menys Arc Iris tot el mon sap ui son, posa la cara i s'emporta les bofetades.
Però vosaltres? Vosaltres que sou.
Qur bonic és amagar-se.

Anònim ha dit...

jejejeje Gerardo t'encens a la mínima. Per cert, el sentit de l'humor el tens obstruït

Anònim ha dit...

Vosaltres parleu d'amagar-se? Ací segur que pràcticament totes les notícies (en les que majoria tenen més d'article d'opinió que de notícia) les pensa i les redacta la mateixa persona, però misteriosament aquesta persona tracta d'amagar-se i no s'identifica mai.
Qui serà eixe que s'amaga? adivina adivinanza

Anònim ha dit...

Burra.

Anònim ha dit...

Tens raó, ací es publiquen les notícies amb una parcialitat extrema (després que es queixen de canal 9) i amb constants opinions. I lo pitjor és que qui ho fa no dona la cara.

Anònim ha dit...

Almenys es donen notícies, altres el que fan és ocultar-les. Ara tria.

Anònim ha dit...

La pitjor noticia que hi ha, és aquella que no es dona o s'amaga.
I d'això a l'ajuntament saben prou: Amb Colom, amb Sebastià i ara en estos cantamanyanes.
Tots els que entren a manar son iguals.

Anònim ha dit...

Jo la notícia que voldria és la de l'autoria de la retirada del carrer Al Tall. Eixos que es queixen de parcialitat saben algo?