dijous, 28 de gener del 2010

POLÍTICS DE CAMPANAR

Signen l'article Víctor Mansanet, regidor d’EUPV-Arc Iris de Simat i
coordinador comarcal d’EUPV La Safor-Valldigna.i Toni Vercher, regidor d’EUPV de Benifairó de la Valldigna.
Sembla que la “classe política” local, bastant desacreditada avui com a representació de la veu del poble, no està disposada a entonar el mea culpa, ni aprén de les errades comeses en el passat. Encara ens cou la vergonyosa descoordinació política que van protagonitzar els alcaldes de la Valldigna en la passada legislatura amb la línia d’alta tensió, ara mateix en procés d’augmentar-ne la potencia a 220Kv, sense haver remogut cap iniciativa conjunta contra eixa arbitrarietat. Patim a la Valldigna la constant aplicació de polítiques de campanar, tant en qüestions medioambientals com en la contractació de serveis de recollida o gestió de residus, en matèria sociosanitària, gestió de serveis conjunts o la reivindicació de millores en els nostres centres de salut. En matèria urbanística o industrial, cadascú regula fins al límit del seu terme municipal, sense coordinar ni programar alternatives comunes.
Doncs bé, l’ensenyament no és una excepció. La resolució de la Conselleria del ram que assigna l’adscripció de l’alumnat dels centres públics de primària de Benifairó, Simat i Sant Miquel de Tavernes a l’IES Valldigna (un centre en construcció), ha somogut els ciments de l’ajuntament valler, la majoria dels regidors i regidores del qual van aprovar en un plenari celebrat fa pocs dies, sol·licitar una rectificació a la Conselleria d’Educació perquè l’alumnat adscrit al nou centre educatiu siga íntegrament de Tavernes. Per aquesta mateixa raó, quan s’òbriga el nou hospital comarcal de Gandia, ¿enviaran tots els pacients de Tavernes a l’hospital vell? ¿Potser tinguen més “dret” a visitar el monestir de la Valldigna els veïns de Simat perquè resideixen en el municipi on està ubicat aquest recinte historicoartístic?
L’Ajuntament de Tavernes ha traït el sentiment d’unitat de la Valldigna, i ho ha fet de la manera més “torpe”, pobletana, discriminatòria i poc intel·ligent. La pretesa “segregació” promoguda pel consistori valler, contrària a la voluntat de la comunitat escolar, és pròpia d’uns cretins de mira estreta que han arribat al paroxisme de constatar en un plenari municipal la màxima expressió, per dir-ho amb paraules de Joan Fuster, d’un “localisme tan inútil com ridícul”. I tot això per un grapat de vots? S’enganyen aquests politicastres i enganyen els seus veïns i veïnes.

Mancomunitat estèril

Mentrestant, la Mancomunitat de la Valldigna, una vegada més, subordinada a ser un simple gestor cultural, i reduïda a la publicació editorial, a l’assignació de subvencions a determinats col·lectius i a la celebració d’àgapes i “dies de la Valldigna”, perd una nova oportunitat de vertebrar socialment, políticament i econòmicament la comarca, i defuig de ser el referent, o almenys el context, on s’hauria de propiciar el debat assossegat i el consens, sobretot en qüestions que afecten els serveis públics, com ho és l’educació secundària.
En definitiva, si aquests edils que marginen “torpement” i ignoren l’alumnat d’altres municipis —damunt el nou institut es diu “La Valldigna”— són els polítics que simulen representar-nos, no serà difícil que una ciutadania organitzada en la figura de les AMPA i els consells escolars de la Valldigna els donen una lliçó de coordinació i sensatesa en reconéixer l’adscripció dels xiquets i les xiquetes de Simat i Benifairó al nou institut. A més, si les institucions que hem creat han arribat a aquest extrem —especialment la Mancomunitat—, cal replantejar-nos si val la pena que continuen existint, almenys amb els diners dels contribuents de la Valldigna, una part dels quals són precisament els pares i les mares d’aquest alumnat que l’Ajuntament de Tavernes vol segregar i la Mancomunitat ignora. Els hauria de caure la cara de vergonya!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A l'escola vaig a aprendre a mai no fer pactes amb "ningun" politic.
Són una raça dolenta que prometen molt i mai no solten res.
Són lladres.
Saben que tenen poder i amb ell, el fer i desfer els resulta molt fàcil.
Volen convèncer el món que el seu regne és millor, i així poder tenir més forces.
El politic és molt ric i ens tractarà d'amic.
Això és un vici antic per a ells treure'n profit.
S'apareixen en mil formes, gasten mil paraules
per veure si et guanyen.
Ens prometen millor vida plaer sense mida,
llibertat... pansida. Punyetes !
Diuen que volen salvar-nos, per, així, apartar-nos del recte camí.
I aquells que els hi fan cas, per quatre sous de res
s'embruten bé les mans. Indignes !
El politic és molt ric i ens tractarà d'amic.
Això és un vici antic per a ells treure'n profit.
De politics és ple el món, que gasten amb tothom
el parlamentarisme.
No es treu res enraonant, ni tampoc esperant.
Mai res no et donaran. En saben !
Arma't amb un bon garrot, una espasa o un roc,
o alló primer que trobis. I per l'ànima salvar,
quan et vulguin parlar, no et facis esperar: Trompada !
Els politics que us dic no són pas vells i antics.
Ric, ric, ric, ric, ric, ric,...
No vull dir noms. No, no diré noms.

Anònim ha dit...

Quan es tracta d'escriure valencià de llibre, ridiculitzeu a tot aquell que no estiga a la vostra altura. Pero quan apareix algún número o algo de ciencia, ja no sabeu per a on pegar. Des de quant la potencia es mesura en volts? No heu mirat mai una factura de la llum? Tampoc heu mirat mai que consumeix una bombeta o una estufa? Jo crec que no cal ser "llumenero" per a saber això, no? Ara podriem anar anar cridant als quatre vents lo troncs que sou. Almenys això és el que vosaltres farieu...

Anònim ha dit...

Estimat anònim, sincerament, quan vaig llegir este comentari teu per indicacions correctores del meu company Víctor Mansanet, em vares fer dubtar, sobretot perquè manifeste ara i ací el meu profund desconeixement en la matèria, ho sento. Però, havent repassat els documents voldria sol·licitar-te que abans de desqualificar-nos, sigues tú qui s'informe. La unitat emprada en l'article de Kv o KV és la unitat emprada per l'empresa Iberdrola al projecte actual de repotenciació que citem i és efectivament la unitat correcta. En concret es tracta del kilovolt, que expressa el diferencial de potencial d'un conductor.
En tot cas, i per a que pugues comprovar que efectivament estàs equivocat tú, et convide a que em dones una adreça on enviar-te una còpia del projecte de repotenciació o bé consultes documentació al teu abast a internet.
Per cert, fer-te diverses rectificacions al teu escrit:
no es diu "algo", cal dir "alguna cosa", no es diu "llumero" cal dir "electricista" i no s'empra l'expressió incorrecta "per a on pegar" sinò la correcta "per on pegar".
Toni Vercher, regidor d'EUPV Benifairó de la Valldigna