dijous, 23 de setembre del 2010

MODIFICACIÓ URBANÍSTICA A LA FONT MENOR


La modificació afecta a la part de darrere de les últimes cases de l'Avinguda de la Font Menor, i comporta més càrregues en afegir-se un nou carrer. foto: erik vanostalguen
A principis de setembre va finalitzar el termini per presentar al.legacions a una modificació puntual de les unitats d'execució número 2 de les normes subsidiàries vigents (Font Menor), consistent en un conveni que comporta un creuament de renúncies a drets i obligacions per tal d'afegir un nou carrer per darrere de l'última galta de cases de l'avinguda Font Menor, on estan el bar 138 i la pizzeria l'Entrà, entre altres particulars.
El conveni amb els particulars va eixir publicat al BOP el 10 d'agost, i durant tot el mes tradicional de les vacances va transcórrer el termini de 20 dies d'exposició al públic. Tot és un seguit de males notícies: en primer lloc, ja és una mala notícia que Simat continue tenint en vigor normes subsidiàries. En segon lloc, ja és una mala notícia que un procés d'informació al públic es faça en el mes d'agost sense cap altra publicitat que la publicació al BOP, transgredint el principi de trasparència a que obliga la Llei del Sòl, en especial als municipis de menys de 5.000 habitants. I en segon lloc ja és una mala notícia que l'única unitat d'execució que té activa Simat haja de patir modificacions puntuals després d'anys i anys de tramitació, la qual cosa evidencia la improvisació.
El conveni afecta a tots els propietaris de les dos unitats en que es va dividir l'unitat inicial, atès que l'obertura d'un nou carrer implica augmentar les càrregues. A més, també hi ha renúncies de drets i obligacions, tot per a que l'Ajuntament no haja de procedir a l'expropiació forçosa dels corrals dels bars, que d'altra banda es voran afavorits per disposar d'na nova eixida al nou carrer.
A hores d'ara, no sabem si s'ha presentat alguna al.legació o es pot donar per aprovat de forma definitiva el conveni. Huit anys per a executar una unitat d'actuació, i encara no s'ha començat.